Leo (8) klar for VM på Hawaii

PREMIEGROSSIST: Leo har allerede sanket priser i NM og EM i Pokémon. Nå står verden for tur, antakelig blir det tur til VM på Hawaii!

PREMIEGROSSIST: Leo har allerede sanket priser i NM og EM i Pokémon. Nå står verden for tur, antakelig blir det tur til VM på Hawaii! Foto: Foto: Cathrine Brynildsen

Han har bare spilt Pokémon i åtte måneder. Nå kan Leo Thorsby ta VM-gull på Hawaii i august.

Klikk på bildet for å forstørre.

EGENSKAPER: Hver Pokémon har spesielle egenskaper, og kan tilegne seg flere gjennom spillet.

MARIENLYST: – Jeg ble veldig sjokkert da jeg fikk vite at jeg hadde kommet videre.Åtte år gamle Leo Thorsby fra Marienlyst smiler stolt. Fjerdeplass i NM var ikke det han forestilte seg da faren tok ham med til spillhuset Outland i oktober i fjor. Veien til Pokémon-toppen var kort.

Trener jevnlig

– Ekspeditøren fortalte at det var liga der to ganger i uken. Jeg begynte å gå fordi jeg var nysgjerrig, og nå går jeg fast hver uke, forteller Leo.

Med jevn trening har han slått stadig større mestere, og møter nå ofte motstandere med høyere alder og spillernivå. Nylig var han yngste deltaker i EM i Anheim i Tyskland, og merittlisten er lang.

– 16. plass i EM, tre førsteplasser, én andreplass og to tredjeplasser, ramser faren Frank opp.

Som sjakk

Han er imponert over sønnen, og sammenlikner Pokémon med sjakk.

– Man må velge ut kort strategisk til den bunken man skal spille med, slik en sjakkspiller velger trekk. En spillerbunke består av 60 kort, og det er til enhver tid 1000 kort å velge mellom. Vi i familien har gitt opp å lære det for lenge siden, men Leo kan alt på rams, skryter han.

Kanskje ikke så rart. Leo har lenge vært opptatt av den japanske tegneserieformen Manga, som Pokémon springer ut av.

Flaks og forberedelser

I NM vant Leo tre av fire turneringer. Selv om det ligger lang trening bak seirene, legger han ikke skjul på at spillet er fullt av tilfeldigheter.

– Det kommer jo an på hvilke kort man trekker, og noen kort gir flere fordeler, forteller han.

Selv om åtteåringen er kvalifisert for VM på Hawaii, er det ikke 100 prosent sikkert at han drar.

Det som er sikkert, er i hvert fall at han er i verdenstoppen, men primadonnanykkene har ikke innhentet ham. Han er helt klar på hvordan han vil prioritere.

– Det morsomste blir å spille. Og kanskje bade litt, smiler Leo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.