RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyvind Leonhardsen skal løfte talentene frem i Lyn.
Øyvind Leonhardsen skal løfte talentene frem i Lyn.

Leo til Lyn

Øyvind Leonhardsen blir ny spillerutvikler i Lyn. Det gleder han seg til

OSLO VEST: Den gamle landslagskjempen, utenlandsproffen og tidligere Lyn-spilleren Øyvind Leonhardsen er tilbake i fotballen. Lyn skal nyte godt av hans kompetanse de neste årene.

Naturlig engasjement

Jeg har brukt ett år på å finne veien tilbake til fotballen. Etter et liv med fotball trengte jeg litt tid til å tenke meg om etter at jeg la opp. Jeg hadde rett og slett et behov for å være litt borte, men jeg føler at jeg har et naturlig engasjement for fotball, sier Leonardsen.

Forme for fremtiden

Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven med de unge spillerne i Lyn.

Lyn er kjent for sin talentutvikling og det blir morsomt å jobbe med spillere i aldersgruppen 13 16 år. Det blir spennende å utvikle og forme spillere for fremtiden, sier Leonardsen.

Leo var viden kjent for sin store løpskapasitet og gjennombruddshissighet, både som spiller på landslaget og klubblaget. 86 landskamper ga 19 mål for Norge.

Systematisk ferdighetstrening

Hva vil du legge vekt på når du jobber med å utvikle spillere?.

For det første er alle forskjellige og vil utvikle seg forskjellig. Jeg er opptatt av at man starter tidlig med systematisk ferdighetstrening. Jeg vil se etter innstilling og holdning hos spillerne, både på trening og i kamp. Det er viktig. Ellers er talent så mange ting, blant annet læringstalent. Jeg vil jobbe mye med detaljer med spillerne. Det er veldig mange sider av dette, sier Leonardsen.

Viktig å begynne tidlig

Han er opptatt av at Lyn skal kunne rekruttere spillere fra egen stall.

Lyn er som sagt flinke med å utvikle egne spillere. De har jo også Lynakademiet for spillere 9 12 år. Det er viktig å begynne tidlig. Norsk fotball har mye å hente på systematisk ferdighetstrening. Jeg har mange tanker og engasjement rundt dette, sier Leonardsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere