*Nettavisen* Nyheter.

Ler av NU-kritikk

Natur og Ungdom (NU) har kåret miljø- og samferdselsbyrå Peter N. Myhre (FrP) til miljøverstingen i mars måned. Myhre ler høyt av kritikken og mener kåringen er et resultat av kunnskapsmangel.

Teisen: Natur og Ungdom har de siste to årene holdt månedlige kåringer av miljøverstinger. NU mener at Myhre har gjort seg fortjent til tittelen mars sin miljøversting gjennom sin innsats for å øke den sterkt forurensende privatbilismen i Oslo. Ungdommen kritiserer Myhre sin klimahandlingsplan.
- Helt på jordet
- Planen har fine mål, men ingen tiltak som vil kunne realisere disse målene. Vi trenger ikke en klimaplan som tillater oss å fortsette i den gamle tralten, men en som gjør det mulig å løse problemene, sier Ane Hansdatter Kismul, leder i Natur og Ungdom.
Men Myhre tar kritikken med stor ro.
- NU er helt på jordet. Kåringen er et utslag av kunnskapsmangel og politisk vanetenking. De tenker at siden jeg er FrP-politiker, er jeg en miljøversting. Jeg ler høyt av det hele. De aner ikke hva de snakker om. Problemet med NU er at de setter seg urealistiske mål, sier Myhre.
Må redusere biltrafikken
NU mener at for å endre klimagassutslippene i Oslo, er man nødt til å redusere biltrafikken. For å få til dette må man satse stort på å forbedre kollektivtilbudet.
- Jeg erkjenner at bilen kommer til å være et viktig transportmiddel også i tiden fremover. Personbiler og kollektivtrafikk kan ikke erstatte hverandre. Utviklingen er i gang når det gjelder å få forurensningsfrie biler. Kollektivtrafikken blir aldri så finmasket, og kan aldri erstatte bilbruken.
Når det gjelder kollektivtrafikken i Groruddalen, er miljø-og samferdseslbyråden også godt fornøyd med den.
- Tilbudet her i dalen er veldig bra, og jeg kjører også kollektivt, innrømmer Myhre.
Og at Grorudbanen har mistet om lag 6000 passasjerer siden den gjenåpnet for én måneds tid siden, bekymrer ikke Myhre.
- Vestlibanen ble stengt av naturlige årsaker. Passasjerene vi har mistet, får vi nok igjen. Det kommer nok bare til å ta litt tid, men vi trenger litt markedsføringen omkring den linjen, og det jobber vi med, avslutter Myhre.

NU er helt på jordet. Kåringen er et utslag av kunnskapsmangel og politisk vanetenking.
Peter N. Myhre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag