Les budsjettet!

Denne uken la bydelen frem sitt budsjettforslag for neste år. Budstikka fikk dokumentet i hende rett før deadline, og har ikke rukket å lage journalistikk på innholdet. Vi kommer sterkere tilbake! Men vi kan etter en lynrask gjennomgang fastslå at dette er lesning til å bli klok av. Ansvarlig redaktør i Nordre Aker Budstikke har sett mange offentlige budsjetter gjennom mange år i forskjellige byer og kommuner. Aldri har vi sett maken til ryddig og konsis fremstilling av nå-situasjon, utfordringer for neste år og forslag til vedtak. Bydel Nordre Aker er ikke alene om denne modellen. De siste dagene har bydel etter bydel lagt frem sine budsjetter for neste år, og felles for dem alle er en enkelhet og logikk i oppbyggingen som gjør budsjettet leseverdig og forståelig for langt bredere grupper enn administrasjonen selv.
Vi mener BU-politikerne her har et glimrende utgangspunkt for å vekte alle viktige oppgaver opp mot hverandre, og virkelig utøve fordeling av goder- altså politikk! Samtidig vil vi oppfordre alle andre innbyggere i bydelen til å oppsøke bydelens hjemmeside og laste ned budsjettet. Det er bare noen tastetrykk unna. Når du først har det oppe på skjermen er det bare å bla seg fra side til side. Ikke alle vil være interessert i alt. Men alle som bor i bydelen vil finne poster i budsjettet som angår dem selv helt direkte. Ingen deler av den kommunale virksomheten er utelatt. Har familien barn er det interessant å vite at det fortsatt er stor mangel på barnehageplasser, men at det arbeides med å fremskaffe ca 375 nye barnehageplasser i løpet av 2007/08. Leser du om situasjonsbeskrivelsen fra Bydel Nordre Akers barnevern får du vite at man gjennom 2005 og 2006 har opplevd økt pågang av barn i nød der det har vært nødvendig å gripe inn på ulike måter. Dette har medført betydelige merkostnader som vil videreføres inn i 2007. Videre er det viktig å få med seg situasjonsbeskrivelsen fra helsestasjonene som forteller at Bydel Nordre Aker slo sammen bydelens helsestasjoner i revidert budsjett juni 2005, med en leder, men at bydelen fortsatt har to helsestasjoner, Stillatorget og Ullevål stadion. Det foreslås at denne helsestasjonen slås sammen og relokaliseres i Nydalen.
Bredere forståelse av bydelens situasjon og levekår får du også av kapittelet om sosialtjenestene.
Nyttig er det også for den vanlige innbygger å få med seg forslaget til ny organisasjon i bydelen som et resultat av at sykehjemmene går over i en ny sykehjemsetat, Dette er ikke kjedelig! Bydel Nordre Aker har fantastisk mange engasjerte, oppegående innbyggere. Her får dere virkelig solid bakgrunn for egne meninger!

Vi mener BU-politikerne her har et glimrende utgangspunkt for å vekte alle viktige oppgaver opp mot hverandre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.