Gå til sidens hovedinnhold

Les denne og bli glad

Nordstrandsjentene Shennie Smith og Elin Gulbrandsen bor i hvert sitt land, men har klart å lage en barnebok sammen. I høst ble den utgitt med det klare budskap: Selv om verden er urettferdig mot deg, tenk positivt uansett.

NORDSTRAND: De to 21-åringene bobler av positivitet mens de forteller om bokprosjektet som ble til ved en tilfeldighet.

Jeg satt og leste i en motivasjonsbok, da ordene happy starshine og bubblegum dukket opp, forteller amerikansk-norske Shennie. Hun begynte umiddelbart å dikte opp en fortelling i hodet sitt. Etter hvert fortalte hun historien til foreldrene sine.

De likte den veldig godt og anbefalte meg å gå videre med den, forteller hun.

Spennende

Blidjenta tok kontakt med venninnen Elin, som hun gikk på videregående sammen med.

Jeg fortalte henne om "Happy starshine og Bubblegum", og spurte om hun kunne tenke seg å samarbeide med meg. Elin er så flink til å tegne, sier hun.

Det var ikke et nei i Elins munn, hun syntes prosjektet hørtes veldig spennende ut.

Jeg likte fortellingen veldig godt, så dette ville jeg være med på, forteller Elin.

Jentene kontaktet ulike forlag og fikk napp hos Lanser.

Forleggeren likte idéen vår og sa at han gjerne ville ha den med på høstens bokmesse. Det vil si at vi bare fikk tre måneder på oss til å gjøre ferdig boken, sier forfatterne.

Det var litt stressende, men veldig gøy. Shennie bor i USA og jeg i England, så vi måtte samarbeide via mail og skype (gratis telefon gjennom internett red.anm.) sier Elin.

De hadde en plan, fordelte arbeidsoppgaver, og til slutt ble det bok av det.

Tospråklig

Jeg hadde først tenkt meg at boken skulle være på engelsk, men forleggeren sa at den måtte være på norsk, beretter Shennie.

Sammen med Elin fant hun ut at de kunne skrive boken både på norsk og engelsk.

Det finnes svært få bøker for barn med begge språkene i samme bok, så da syntes vi det var en god idé, forteller de.

Målgruppen er hovedsaklig barn i 1. og 2. klasse, men jentene tror at folk i alle aldersgrupper vil ha glede av den.

Det er en veldig hyggelig bok, der man lærer positiv tankegang, i tillegg til språk. Boken er lagd og fylt av kjærlighet, sier Shennie og Elin og legger til:

Hvis folk er slemme mot deg, husk at det ikke er deg det er noe galt med. Bare vær kjærlig tilbake, så skal du se at de forandrer oppførsel.

I boken møter vi Lykkelill, som snart skal begynne på sin første skoledag. Hun tar med seg kattungen sin, Blåbær, og sammen opplever de mangt og meget denne dagen.

Boken koster 198 kroner og kan bestilles på bokkilden.no, eller bestilles direkte fra bokhandel. Jentene mener det er en fin lærebok for skolen, og de har nå planer om å lage en oppgavebok, i tillegg til en oppfølger.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året