RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Les en bok, få en is


(F.v.) Silje Myrvold Strøm, Solveig Ulleberg og Andrea Skroveskal være med på sommerkampanjen.
(F.v.) Silje Myrvold Strøm, Solveig Ulleberg og Andrea Skroveskal være med på sommerkampanjen.
I sommer kan ivrige små lesere sikre seg en is hvis de bare pløyer seg gjennom nok bøker.

LAMBERTSETER: Sommerkampanjen på Deichmanske bibliotek, filial Lambertseter, har fått navnet «Sommer + bøker = is». Biblioteket inviterer alle bydelens elever på barneskolen til å være med på denne kampanjen som de arrangerer i samarbeid med Rimi på Lambertseter.

Fem bøker

Reglene er som følger: Les fem bøker i løpet av sommerferien, fyll ut et skjema som du får på biblioteket og lever dette på biblioteket innen fredag 29. august. Flinke lesere vil da få en lapp som de kan ta med seg til Rimi i bytte mot en gratis is.

Det er første gang vi har en slik kampanje, men på Bøler/Oppsal vet jeg de har hatt lignende kampanjer tidligere, forteller barnebibliotekar, Wenche Hagelid, og roser lokalbutikken for sin velvilje til å bidra med premier til lesekampanjen.

Fortsatt populært

Målet med Sommer + bøker = is er å øke leselysten blant de yngste barna.

Og vi håper selvsagt at vi kan inspirere noen som ikke leser så my fra før, forteller Hagelid. Barnebokbibliotekaren har jobbet i filialen på Lambertseter siden 1979, og hun kan fortelle at biblioteket fortsatt har en sterk posisjon.

Besøkstallet går selvsagt litt i bølger. Den senere tid har det gått litt ned, men nå tror jeg det er på vei opp igjen, forteller Hagelid. Bibliotekaren tror også at bygging av nytt bibliotek i det kommende kulturhuset Symra vil bidra til å øke besøkstallene.

Leselyst

Denne uken var klasse 3A fra Bekkelaget skole på besøk hos sitt lokale bibliotek. Anledningen var prosjektet «God bok» som er en del av den kulturelle skolesekken.

De leselystne elevene kunne fortelle at de leser bøker både hjemme og på skolen.

Vi skal være med på sommer + bøker = is, fortalte Silje, Solveig, Andrea og Hannah Aurora samstemt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere