RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lese-TV på Furuset

Nå kan svaksynte lesehester få skrift og bilder forstørret på biblioteket. Norges Blinde- forbund applauderer tiltaket.

Furuset: Lokalavisen Groruddalen informerte Norges Blindeforbund om bibliotekets nyervervelse på fredag i forrige uke.
- Dette er gode nyheter. En Lese-TV er utrolig effektiv, da den forstørrer både tekst og bilder på en eksepsjonell måte. Mange svaksynte i nærmiljøet vil få brukt for den, sier Ruud fornøyd.
I Oslo er det kun filialene på Torshov, Holmlia og Furuset som har Lese-TV. Kristin Ruud i Norges Blindeforbund håper nå at flere biblioteker i hovedstaden vil følge etter. Hun forteller at en Lese-TV vil være til stor nytte for svaksynte på forskjellige måter.
- Det er viktig å få fulgt med i både aviser og ukeblader. I tillegg får man også muligheten til å være sosial på biblioteket, og det er kanskje det viktigste, forteller Kristin Ruud til Lokalavisen Groruddalen.
Biblioteket på Furuset fikk Tv-en installert for fire uker siden, etter å ha samarbeidet med kollegaene på Torshov. Bibliotekkonsulent Siri Thurmann-Moe håper nå at den vil bli godt mottatt.
- Vi ønsker at den skal nå så mange som mulig, og det tror jeg også at den gjør. Den er svært brukervennlig og lett å forstå, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere