*Nettavisen* Nyheter.

Lesehester får fest

Tredjeklassingene ved Vestli skole Mari (9), Aymen (9), Zermika (9) og Amrit (8) syns det er kjempegøy å lese kattebøker, fotballbøker, «Leseløver», og alle slags bøker. Om vi klarer fem bøker i sommer? Kanskje, kanskje ikke. Men vi håper det, sier de.

I sommer kan alle 1.-7. klassinger i Groruddalen bli med på leseaksjonen "Sommerbok 2008".

STOVNER: Dersom de klarer å lese fem bøker i løpet av sommeren, blir de invitert til fest på sitt bibliotek i september. Her blir det boller, brus og diplom. Bokhandlere og forlag bidrar med bokpremier til barna. Nordtvet filial har dessuten en venneforening som blir satt stor pris på.

Dessuten kommer det en ekte barnebokforfatter på besøk, men det er hemmelig hvem det blir, sier bibliotekkonsulent ved Furuset filial, Marte Brochman.

Ikke lekser

Furuset filial har allerede hatt leseaksjonen i flere år. Nå får de også med seg Bjerke, Nordtvet, Romsås og Stovner.

Det er frivillig å være med, og barna får lese det de selv vil. Dette er ikke lekser over ferien, men en lesegledekampanje. Vi syns vi har en bra gulrot, sier bibliotekkonsulent ved Bjerke filial, Linda Solheim.

Tegneserier er lov

Barna kan også lese tegneserier, men betingelsen er at de er bokinnbundet. De som vil være med, må levere leseskjema til sin filial innen 22. august. Dette kan hentes på biblioteket eller nettet. De vil da få en personlig invitasjon. Det er kun de som har lest som får komme inn.

Men hvis det kommer noen engstelige små sjeler, så skal vi selvsagt ikke kaste ut mamma og pappa, forsikrer spesialbibliotekar ved Stovner filial, Kjersti Lien.

Ved å holde festen på biblioteket blir de også bedre kjent med oss, sier avdelingsleder for Nordvedt og Romsås Eli Sætre Follerås.

Det er knytta store forventninger til deltakelsen. Ved Furuset har så mange som 140 barn deltatt i tidligere leseaksjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.