RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lesehester og bokormer i Prinsdal

Det er stor leselyst på Prinsdal skole. Sist fredag leste de både dag og natt.

Prinsdal: For ikke lenge siden skrev vi om en Nordstrand-lærer som måtte ta et tidlig vårbad på grunn av veddemål han hadde med elevene sine. De leste boksider i tusenvis.

Sist fredag leste elever på 4. trinnet på Prinsdal skole både dag og natt. Dette som et høydepunkt i et litteratur- og leseprosjekt.

Dette ble noe helt annet enn en vanlig fredagskveld, forteller en av mødrene som meldte seg som nattevakt, Anne Lisbeth Østenheden. For elevene er så leselystne at de holdt på helt til de var i soveposen og skulle overnatte på skolen.

Litt spente var selvfølgelig både elever, lærere og foreldre. Men det gikk kjempeflott, sier Østenheden.

Det begynte med at Nordstrand-forfatteren Kjersti Scheen kom og leste fra en av sine egne bøker. Elevene satt musestille og fulgte intenst med.

Enda mer spennende ble det da en elev fra Høgskolen i Oslo kom og hadde tema norrøn myteologi. Tor og Odin i skjæret av stearinlys fenger, og særlig når fortelleren har muntlig fortellerkunst som fag.

Og elevene selv har laget bøker og hefter som de leste fra for hverandre, forteller Anne Lisbeth Østenheden.

Pizzakveldsmat ved duker på gulvet smakte godt før elevene krøp ned i soveposene sine, tente lyset i hodelykter og fikk med seg noen linjer før Jon Blund kom til de fleste ved midnatt. Men ved frokosten lørdag morgen fikk bøkene ligge i fred.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere