*Nettavisen* Nyheter.

Lesertall til værs

Administrerende direktør i Edda Media, Jan Moberg (t.v.), er imponert over fremgangen til Lokalavisene Oslo. Her sammen med direktøren i Mecom, David Montgomery, da han var på besøk i Oslo i mars. Til høyre Lokalavisenes internettansvarlige, Marte Kristiansen.

På ett år har antallet lesere av Lokalavisene Oslo økt med over tjue prosent. Noen bedre?

OSLO: I dag ble de offisielle lesertallene fra TNS Gallup offentliggjort, og de viser at Lokalavisene Oslo har fått hele 26.000 nye lesere de siste seks månedene. Siden samme tid i fjor har avisene fått 41.000 nye lesere. Nå leser 229.000 mennesker de ultralokale Oslo-avisene, noe som gjør dette til det største gratisavisprosjektet i norsk pressehistorie.

Utrolig morsomt, sier Jan Moberg, administrerende direktør i eierselskapet Edda Media.

Gratulerer

Lokalavisene Oslo består av tolv ulike lokalaviser, som leveres til alle postkasser over hele byen. Nordstrands Blad er en av disse.

Vi er fryktelig fornøyde med disse tallene, og vi vil gratulere våre ansatte som har gjort en kjempejobb. Det viser at det finnes gode vekstprosjekter selv innenfor den tradisjonelle avisbransjen, sier Moberg.

Han har tro på at lesertallene vil stige ytterligere.

Vi er inne i en positiv spiral. Jeg er imponert over innsatsen som legges ned, sier han.

Bør sikte høyere

Også medieforsker Sigurd Høst, som er professor II ved Høgskulen i Volda, har tro på fortsatt vekst. Han har fulgt Oslo-avisene lenge, og mener avisene ikke bør være fornøyde før de har én leser per eksemplar.

Det har vært en veldig bra økning. Men jeg synes Lokalavisene Oslo burde ligge enda høyere, sier Høst.

Han påpeker at Oslo er et vanskelig sted å gi ut avis.

Oslo har utvilsomt det vanskeligste avismarkedet i landet. En bydel i Oslo er større enn de fleste kommuner i Norge, og henger ikke sammen på samme måte. Det kan være vanskelig å føle nærhet til bydelen, sier Sigurd Høst.

Derfor mener han det er viktig å ha lokalaviser i hovedstaden.

Disse avisene er de eneste som gir regelmesig informasjon om det som skjer på bydelsnivå. De skriver om viktige avgjørelser som angår folk, sier Sigurd Høst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.