Let us entertain you!

Kun et par dager igjen, og det er slett ikke sikkert at det rent klimatisk vil være optimale forhold på Ullevaal Stadion søndag, men jeg kan love dere at Lyn kommer til å spille fotball som vil varme selv den største kyniker til langt inn i hjerteroten. Jeg snakker selvfølgelig om Lyn mot Molde i årets første kamp i Tippeligaen.

Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven, er en kjent og kjære frase i det norske språk. I Lyn-miljøet kommer folk til å spørre seg: Hvor var du da Lyn knuste Molde i den rekordtidlige serieåpningen i 2009.

Ja, noen vil hevde at det er for tidlig, også undertegnede, men det er det absolutt intet jeg får gjort noe med til søndag. Det beste jeg og resten av Lyn kan gjøre, er å sørge for et bra arrangement, også kan jeg nesten garantere at spillerne levere en knallkamp.

Sett en treningskamp i vinter? Dersom du ikke har gjort det, skal jeg trekke frem noe gode grunner til hvorfor du skal investere i et sesongkort på søndag, og dra opp på Ullevaal med Lyn-skjerfet rundt halsen:Diego Guastavino har syv mål på åtte treningskamper, hvorav syv er på dødball. En fotballens Harry Potter, og et ballgeni som får oss trauste nordboere til å gispe etter luft hver gang han tar i læret.Petter Furuseth,
en spiller som har vært veldig kontroversiell, og som er myteomspunnen som få, men som snakker best med ballen i beina. En spiller som blir upopulær i Daniel Nannskogs bok er i utgangspunktet et bra menneske i min verden, og denne gutten kan også spille ball, så her er det mye moro i vente.Spillestilen til Lyn
burde tiltale det norske folk, mer enn noen annen klubb, men det betinger kjærlighet til kjappe pasninger, frekke finter, flørting med publikum, og en lyst til å gå fremover på banen som man ikke har sett siden RBK herjet med europeiske lettvektere på nittitallet. Ajax ble kjent for "Total Football".I år blir vi kjent for "Lyn-Fotball".

Det jeg prøver å si på min noe uelegante måte er at det er på høy tid å dra frem luer og vanter av skapet, og komme seg opp på Ullevaal Stadion. Oslos suverent beste lag i fjor skal ut å forsvare byens farger mot Molde FK, en klubb som slo oss begge gangene på Ullevaal i fjor. Faktisk karakteriserer jeg tapet mot dem i NM som årets sureste.

Det er med andre ord duket for hevn, og du er invitert.

Vi ses på søndag klokken 18:00 på Ullevaal Stadion.

Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag