RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter fortsatt etter ranerne


Ranerne gikk løs på glassmontere med brekkjern, mens kundene flyktet.
Ranerne gikk løs på glassmontere med brekkjern, mens kundene flyktet. Foto: Foto: Politiet / Overvåkningskamera
Politiet er fortsatt på jakt etter de fire ranerne som slo til mot gullsmedbutikken på Grønland lørdag.

GRØNLAND: Flere skudd ble løsnet og en bil ble funnet brennende, da gullsmeden Sheikh Enterprises på Grønland ble ranet lørdag. Politiet leter fremdeles etter de fire gjerningsmennene. Det hadde de også gjort gjennom natten, men ingen er foreløpig pågrepet.

– Det er ikke noe nytt å melde, men det jobbes videre med saken, opplyser operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

Politiet offentliggjorde lørdag kveld et videoopptak fra butikken. Her kan man se hvordan de maskerte ranerne knuser glassmontere inne i butikken, før sekkene flyttes med tyvegods.

Flere skremte kunder rømmer når ranerne kommer.

Les også: Raner pågrepet etter et kvarter

Satte fyr på bil

Ranerne stakk av i en svenskregistrert Audi A3. Den ble etter kort tid satt i brann bare noen hundre meter unna. Politiet antar at ranerne dro videre derfra i en svart BMW.

Ranet skjedde midt i lørdagsrushet ved 12-tiden. Flere skudd ble avfyrt i lufta under ranet, men ingen skal ha kommet fysisk til skade. Politiadvokat Kathrine Kristoff sier til VG Nett at ranet fremstår både brutalt og profsejonelt.

– Grunnen til at ranet fremstår profesjonelt er både måten ranet gjennomføres på, med den brutaliteten som kommer frem i overvåkningsvideoen, og de opplysningene vi har om at de setter fyr på bilen de har brukt kort tid etter ranet, sier Kristoff.

Stor påkjenning

Den samme gullsmedbutikken ble ranet sommeren 2009. Også den gang var det mange ranere involvert, og de fikk med seg verdier for 7,5 millioner kroner. Verdien på tyvegodset fra lørdagens ran er ikke kjent. 

Innehaver Kasim Ahmad (23) synes det er vondt å tenke på at butikken er blitt utsatt for to ran på såpass kort tid.

– Det er veldig tungt, og helt klart en stor påkjenning, sier han til VG. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere