*Nettavisen* Nyheter.

Lett match

Oslo Øst sendte SK Træff ned i 3. divisjon, og vant svært enkelt 6-0 hjemme på Lambertseter stadion søndag etter å ha ledet 2-0 til pause. Øst er kun 2 kamper unna opprykk og sikrer dette med seier og uavgjort på de siste kampene.

Oslo Øst fikk særdeles enkel motstand mot et Træff-lag som ikke hadde noe som helst å by på. Litt merkelig innsats da laget kjempet om å unngå nedrykk. Vi dominerte kampen fullstendig! Det var jo bare et spørsmål om hvor mye det ville bli til slutt, sa trener Geir Midtsian. Selv om Øst dominerte tok det 31 minutter før laget scoret. Dødballspesialisten Aleksander Midtsian måtte tidlig ut med skade og ble erstattet med Mike Dumboya. Og det var nettopp Dumboya som scoret det forløsende 1-0 målet etter corner fra matchens gigant Eivind Kampen. Inntil da var spillsekvensene preget av unøyaktighet og slurv i de avgjørende fasene. Morten Enge og nevnte Kampen skal ha mye kreditt for sitt oppbyggende spill og store vilje gjennom hele matchen. Spesielt da dette ikke fungerte særlig godt for resten av laget i 1. omgang.
Jeg var aldri i tvil om at vi ville vinne! Træff hadde vel strengt tatt bare én målsjanse i løpet av hele matchen og hadde lite eller ingenting å stille opp med, sa Midtsian. Lagene gikk til pause på 2-0 etter en lekker scoring av Espen Schjerven i det 39. minutt. Schjerven lobbet ballen fremragende over en dårlig plassert Runar Hosen og ga sitt lag noe pusterom.

Enestående Eivind Kampen

Matchens store profil var Øst-kaptein Eivind Kampen. En unik spiller med fantastiske egenskaper. Han vant alt av dueller, slo millimeter-passninger av høy klasse og var en stor motivator for resten av mannskapet. Kampen fikk også æren av å øke til 3-0 midtveis i perioden, etter et flott solo-raid hvor han driblet vekk fire motstandere inkludert keeper og satte ballen sikkert i mål.
Rimelig godt fornøyd med egen innsats og jeg merker at formkurven peker oppover, sa Kampen. Selv om vi slurver en del så gjør vi jobben og vinner meget komfortabelt, fortsatte Kampen, før han la til at "dette er en fantastisk gjeng som stortrives sammen og da blir det gjerne gode resultater også".
Da det hele så ut til å ende med komfortable 3-0, doblet Øst ledelsen de siste 5 minuttene. Først ved Carl-Erik Torp og så to kjappe scoringer fra innbytter Kjell Roar Kaasa. Sistnevnte Kaasa hadde i forkant av sine mål to eventyrlige muligheter som han burde scoret på. Godt gjort å mobilisere psyken og å gjenfinne rett fokus etter slike misser.

Opprykk?

Vi har to vanskelige kamper igjen, men fortsetter vi slik defensivt som vi har spilt i det siste hvor vi ikke slipper inn mål, så trenger vi bare å score ett mål så har vi de poengene vi trenger, avsluttet banens klart beste spiller Eivind Kampen. Neste motstander er Brumunddal borte førstkommende lørdag, og siden de vant 3-2 over Frigg på Voldsløkka, så ser det ut til at "Døla" har berget plassen og det er positivt for et opprykksjagende Oslo Øst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.