RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lett og lekker


Lett og lekker, men innholdet skuffer.
Lett og lekker, men innholdet skuffer.
Lenovo Ideapad U450 prøver å være litt for mye på en gang, med noen uheldige kompromisser.

HARDWARE.NO: Helt siden Apple annonserte sin Macbook Air for drøye to år siden, har ønsket om å lage den tynneste, letteste og lekreste bærbare datamaskinen stått sterkt hos en rekke produsenter.

Med slike kriterier kombinert med en dugelig ytelse, blir prislappen veldig fort ganske stiv, og denne typen maskiner har derfor vært relativt uinteressante for vanlige bruker.

Lenovo mener derimot å ha den perfekte balanse mellom portabilitet, ytelse og pris, og den kalles Ideapad U-serien. Her finner vi maskiner i størrelsene 13,3, 14 og 15,6 tommer.

Felles for disse maskinene er effektgjerrige Intel Pentium CULV prosessorer og integrert grafikk i de fleste modellene.

Test: MSI Wind 12 U200 - Liten og CULV-basert

Kvaliteten rammet

Lenovo Ideapad U450 lover veldig mye, den skal være liten, lett, tynn, relativt kraftig og billig. Man kan dessverre ikke få alt, og derfor er det selvsagt noe som må nedprioriteres. Det er sørgelig å se at det måtte bli kvaliteten.

Ytelsesmessig får man det man betaler for. Man kan ikke spille nye spill, eller kjøre heftig multitasking på Lenovo Ideapad U450.

Video- og bilderedigering kan bli en tålmodighetsprøve, og selv om video i 720p går unna som en drøm, vil materiale i 1080p lugge en del.

Finn prisen på Lenovo Ideapad U450 i Prisguide

God lyd

Det vi liker mest med denne maskinen må være utseende og størrelse. 14 tynne tommer som ikke veier stort kombinert med et tidløst sort design, med noen pene detaljer, vil sikkert få noen hoder til å snu seg.

I tillegg er lyden ganske god, og gjør at musikk og film får litt mer liv enn vi er vant med på bærbare maskiner.

Her finner du flere tester av bærbare PC-er

Svak konstruksjon

Vi er ganske skuffet over hvor mye svikt det er i plasten i kabinettet, og at tastaturet gir såpass etter for trykk som det gjør. Dette gjør at brukeropplevelsen blir ganske dårlig, og vi var faktisk litt bekymret for å ødelegge maskinen i testperioden siden den var så fleksibel i plasten.

For en datamaskin til 4600 kroner leverer Lenovo en god del PC for pengene. U450 er unektelig liten og lett, men medaljens bakside blir en svak konstruksjon, noe Lenovo på ingen måte er kjent for.

Vi håper ikke dette er starten på en trend for selskapet, der maskinene rettet mot forbrukere ligger mange hakk kvalitetsmessig under maskinene rettet mot bedriftene.

Les hele testen av Lenovo Ideapad U450 på Hardware.no

Les også disse testene: 

Lenovo Ideapad U350 - Snerten design, lav pris

Asus UX30 - Stilren og tynn nyhet!

MSI X-slim X600 - Ikke er den rask, ikke er den liten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere