RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Letter på tøyet


Heidi Rømming ønsker at det skal bli lettere å utplassere innsamlingsbokser for klær, og vil ha flere innsamlingssteder som denne fra Frelsesarmeen, ved Ullevaal stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Heidi Rømming ønsker at det skal bli lettere å utplassere innsamlingsbokser for klær, og vil ha flere innsamlingssteder som denne fra Frelsesarmeen, ved Ullevaal stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Brukttøy er i vinden, men organisasjonene som samler inn klær sliter med å få satt ut nye beholdere. Heidi Rømming (SV) vil gjøre noe med det.

NORDRE AKER: Firebarnsmoren Heidi Rømming fra Korsvoll, har levert mangt et plagg til gjenbruk i årenes løp. Men det har blitt stadig vanskeligere å finne innsamlingsstedene. Hun frykter at det fører til at mange heller kaster overflødige plagg.

Vanskelig å få ut bokser

Tidligere var det beholdere flere steder blant annet på Kringsjå, men disse er også forsvunnet, sier Rømming, som selv trodde fjerningen av boksene skyldtes at organisasjonene som står for innsamlingen ikke hadde kapasitet til å ta imot mer klær.

Men det viser seg at Fretex og andre har problemer med å få utplassert nok innsamlingsbokser for brukttøy. Blant annet måtte boksene på Majorstua fjernes fordi de etter Samferdselsetatens oppfatning sto uheldig plassert, sier Rømming.

Være samarbeidspartner

Bystyrerepresentanten fra SV har derfor sammen med representanter fra Arbeiderpartiet lagt frem et forslag for bystyret om å legge til bedre til rette for utplassering av bokser til innsamling av brukttøy.

Vi forslår at kommunen skal samarbeide med de aktuelle organisasjonene om egnede innsamlingspunkter på steder der folk ferdes. Vi vil at kommunen skal oppfattes som en samarbeidspartner og alliert i arbeidet med å øke gjenbruket, ikke en som motarbeider det.

Bystyret har i avfallsplanen for Oslo tidligere vedtatt at kommunen skal legge til rette for økt gjenbruk. Vi synes derfor det er på tide at det samarbeides med organisasjoner som har kunnskap og kapasitet til å ta imot klær, sier Rømming.

Fretex ønsker velkommen

Fretex er strålende fornøyd med forslaget.

Vi har hatt et godt samarbeid med Renovasjonsetaten, men det er mange etater som skal si sitt før boksene kan plasseres ut. Det har vært tungvint, sier daglig leder i Fretex Øst-Norge, Eivind Madsen.

Nordre Aker Budstikke har flere ganger skrevet om at innsamlingspunktene på Ullevaal stadion og ved Prix på Kjelsås ofte er overfylte. Ifølge Madsen skyldes ikke dette dårlig mottakskapasitet.

Hadde vi hatt flere beholdere ville det ha avlastet de innsamlingspunktene vi har i dag, sier han.

Saken har blitt komitebehandlet denne uken, og kan tidligst behandles i bystyret 4. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere