*Nettavisen* Nyheter.

Lettere atkomst

Mange er på tur i Marka, og mange vil innom stuene. Og nå blir også tilgjengeligheten bedre.

Østmarka: For ikke lenge siden skrev vi om at det nå er lettere å komme seg inn å Rustadsaga etter at det er blitt tilrettelagt for bevegelseshemmete. Inngangspartiet er bygd om, og i kafeen er hindrene fjernet. Nå er også innendørs handicaptoalett på plass med lett atkomst fra kaféarealet.

Men det er ikke bare på Rustadsaga det er gjort utbedringer på stuene i Østmarka. I fjor ble det gjort vesentlige arbeider på Sandbakken med bl.a. heis.

I en pressemelding far Friluftsetaten fortelles det nå at Mariholtet er neste. Her er tiltakene under planlegging, sier Anne Aakervik, informasjonssjef i etaten.

Årsaken til at et nå har blitt gjort mye på Marka-stuene, ikke bare i Østmarka, men i hele Marka, skyldes bevilgninger under overskriften "Tiltak for syns- og bevegelseshemmete i Oslo kommune" . Her har det blitt mulig å få en skikkelig offensiv på dette området i løpet av fjoråret og inneværende år. Det er Oslo kommunes handicapprosjekt som står for prosjektering og gjennomføring av disse tiltakene i nært samarbeid med Friluftsetaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.