RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lettet BU-leder


BU-leder Carl Oscar Pedersen
BU-leder Carl Oscar Pedersen
Den nyvalgte lederen av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), trakk et lettelsens sukk etter budsjettvedtaket.

Vi fikk heldigvis redusert de verste skadevirkningene, slik at vi slapp å sitte å rake kastanjer ut av ilden. De 4,5 millionene som bydelen fikk ekstra gjennom nye utregninger, hjalp oss ut av den verste krisen, sier Pedersen.

Han hadde merket seg fortvilelsen blant brukerne på eldresentrene da forlaget om halvering av støtten kom.

Bekymret for sykehjemsplasser

Jeg er vel mest glad for at vi kunne opprettholde støtten til eldresentrene. Jeg har besøkt disse og er imponert hvor mye de klarer å få ut av lite. Samtidig er jeg glad for at vi kunne opprettholde dagsenterplassene og vikarbudsjettet til barnehagene. I det store og det hele har Bydel Ullern greid seg relativt bra med dette budsjettet.
Han er likevel bekymret for måltallet for sykehjemsplasser.

Her ligger nok den største risikofaktoren. Det har blant annet sammenheng med dagens utskrivingspraksis på sykehusene. Den har jeg selv fått merke gjennom egen familie. Praksisen er vel tøff og her ligger det en konflikt. Mange er så dårlige at de havner på korttidsplasser med en gang, ute av stand til å klare seg alene, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere