*Nettavisen* Nyheter.

Lettet byråd: – Endelig er skråningen vernet

LETTET: Byråd Bård Folke Fredriksen er opptatt av å ta vare på den blågrønne rammen Nordstrandskråningen gir Oslo. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Etter avgjørelse fra Miljøverndepartementet er reguleringsplaner for Nordstrandskråningen endelig rettskraftig.

NORDSTRAND: Den 08.06.2011 ble nye reguleringsplaner for Nordstrandskråningen vedtatt, for delområde Fiskevoll-Ljan og delområde Ljan-Bekkelaget. Planene har ikke tredd i kraft før nå grunnet innsigelser fra Riksantikvaren vedrørende arkeologisk registrering.

LES ALT OM NORDSTRANDSKRÅNINGEN PÅ VÅR TEMASIDE

Nå er imidlertid planene i kraft, med virkning fra og med 11.06.2012.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) er tydelig lettet:

– Det har vært et sterkt ønske fra byrådet at landskapet Nordstrandskråningen, som er så viktig for innrammingen av Oslo by, skal vernes. Jeg tror også dette blir bra for grunneierne. Disse planene er mye tydeligere på hva som kan og ikke kan bygges, sier han.

– Er dette en av byens strengeste reguleringsplaner?

– Ja, den er mye strengere enn småhusplanen, først og fremst fordi det er en landskapsvernplan. Her kommer hensynet til landskap og fjernvirkning først. Planene er strenge på de mest eksponerte områdene, men ikke strengere enn småhusplanen på de minst eksponerte områdene. Vi har forsøkt å få til en reguleringsplan som treffer godt i forhold til de mest verdifulle tomtene, sier byråden som nå tror de får bukt med den tilfeldige utbyggingen i skråningen.

– Det er lurest å fortette der kollektivtilbudet er best og infrastrukturen tåler det, som på Holtet - vi må forfølge en fortettingsstrategi og ikke la utbygging skje tilfeldig som i Nordstrandskråningen, sier byutviklingsbyråden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag