RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leukemisyke Fabian fikk danse for Omer Bhatti


GODE ORD: Omer Bhatti skrev en personlig hilsen til Fabian. Foto: Anita Bakk Henriksen
GODE ORD: Omer Bhatti skrev en personlig hilsen til Fabian. Foto: Anita Bakk Henriksen
Fabian Bokerød Halvorsen fikk leukemi da han var bare 16 månder gammel. Dansing betyr alt for den livsglade gutten som fikk oppfylt en stor drøm da han fikk vise sitt talent til selveste Omer Bhatti.

ABILDSØ: I skolegården på Abildsø skole er det kaos. Ryktet har kommet ut om at Omer Bhatti er på besøk, men ennå er ikke elevene helt sikre på hvorfor.

Det vet 10 år gamle Fabian som nettopp har fått vise sitt store dansetalent i klasserommet foran nettopp Omer Bhatti.

– Fabian har alltid elsket dansing, Michael Jackson og Omer Bhatti. Han hadde så lyst til å melde seg på Norske Talenter, men det er helt umulig å få til nå som han er så syk, sier en stolt pappa, Christer Hovdsveen-Halvorsen.

Tusen døgn på sykehus

Familien har brukt mer enn tusen døgn på sykehus i de nærmere 9 årene som Fabian har vært syk.

– Han var bare 16 måneder gammel da han fikk en kraftig infeksjon, og han lå over tre måneder i kunstig koma før legene kunne gi han diagnosen leukemi. Det var selvsagt forferdelig, sier Hovdsveen-Halvorsen.

Og det var absolutt ikke sikkert at Fabian ville være i stand til å danse for Omer denne dagen.

Fabian danser for Omer Bhatti

GOT THE MOVES: Fabian viste at han virkelig kunne danse foran Omer Bhatti. Foto: Anita Bakk Henriksen

Ga jernet under dansen

– Han ble veldig dårlig i går, og vi var nødt til å dra til sykehuset for en blodplateoverføring, sier mamma Inger Irene Bokerød, som forklarer at Fabian nå ikke lenger mottar medisinsk behandling utover det aller mest nødvendige for sykdommen sin.

– Nå handler det om at Fabian skal ha en best mulig livsskvalitet, sier hun.

Heldigvis viste Fabian at han var mer enn i stand til å gi en skikkelig oppdreden. Til toner fra Maroon Five ga han jernet, og Omer var tydelig imponert.

– Det var skikkelig bra! Han var så presis, og fulgte musikken perfekt gjennom alle bevegelsen, sier Omer og gir Fabian en high five.

EN LITEN GAVE: Omer Bhatti hadde med seg en liten høyttaler i gave til Fabian, som han signerte. Foto: Anita Bakk Henriksen

Litt nervøs

Ute i skolegården mens elevene flokker seg rundt Omer Bhatti tar Fabian seg tid til å fortelle litt om hvordan det var å danse for helten sin.

– Det var kjempegøy!

– Var du nervøs?

– Ja, litt i går kveld, men så i dag da jeg begynt å danse tenkte jeg at dette ikke var så farlig allikevel, sier Fabian og puster tungt.

Det har tydelig tatt på å gi alt for dansen.

– Jeg skjønner at Omer har invitert deg til et show nå snart?

– Ja, det er et stort show med en dansegruppe fra Norske Talenter som heter Juice Crew, det blir kult. Omer er kul!, sier Fabian og smiler før han løper tilbake til vennene sine.

GODE VENNER: Det var en god og kameratslig tone mellom Omer Bhatti og Fabian da de var på vei ut i skolegården. Foto: Anita Bakk Henriksen

Betyr alt for Fabian

Tilbake står to stolte foreldre som vet hvor mye glede dette gir gutten deres.

– Dette var stort for Fabian, sier pappa Christer.

Mamma Inger Irene nikker samtykkende.

– Det varmer et mammahjerte å se sønnen sin så glad, og det var virkelig generøst av Omer Bhatti å stille opp på dette for Fabian. Det betyr uendelig mye oss alle, avslutter hun.

LES OGSÅ:

Russefest på Rikshospitalet

Hele landet sender Oliver russekort

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere