RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leve Symra!

Av og til kan det gode bli det bestes fiende. Oslo bystyre hadde et slikt tilfelle på sitt siste møte før ferien. Saken gjaldt nye Lambertseter senter der Symra kino nå skal bygges inn i en overbyggning av glass. Biblioteket skal bygges inntil kinobygget, slik at vi kan få et samvirke mellom kino, kulturbygg og bibliotek. På denne måten vil Symra igjen kunne få nytt liv slik vi alle ønsker.

Byantikvaren ville ha huset regulert til bevaring i sin opprinnelige form som selvstendig bygning. Da ville problemene fortsatt. Symra har vært et smertens barn i lang tid. Vi har så gjerne villet bevare dette kulturminnet fra 60-årene, men driften har vært vanskelig. Sist jeg var på kino der med barnebarn, var det ikke særlig mange i salen.

Bystyret har vært inne med redningsaksjoner. Kristelig Folkeparti har vært særlig ivrig. Det hele har humpet og gått for en stund. Hvis Symra nå hadde blitt regulert til bevaring, ville de gamle problemene fortsatt. Til slutt ville det betydd et endelig kroken på døra. Akkurat i denne saken er det derfor bra at byantikvaren ikke vant igjennom med sitt syn og bare fikk støtte fra Venstre. I stedet får huset nå tilpasninger som likevel tar vare på særpreget, spesielt sørfasaden.

Leve Symra innglasset og tatt vare på og med mulighet til nytt liv!Aud Kvalbein(KrF)

medlem av Oslo bystyre og

KrFs førstekandidat ved valget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere