Levende historier på Bøler

Vevkjerringene Siri Engh og Liv Løvlien har fått med seg fortelleren Pia Holst til lørdagens fortellerstunder på Bøler bibliotek.

Bøler: Vi trenger en proff, sier Siri Engh og smiler. Engh og Liv Løvlien danner vevkjerringene som jevnlig har fortellerstunder for barn i nærmiljøet på biblioteket på Bøler. Denne lørdagen er de igjen klare og da er Pia Holst, profesjonell forteller fra Nedre Bekkelaget, med.

Levende fortelling

I år er det "Himmel og hav" og "For noen fortellinger" som danner rammen rundt fortellerstundene.

Det er viktig å møte barna med oppmerksomhet og åpenhet, sier Engh. Hun og de to andre lover en levende fortellerstund med mange spennende historier. I år vil de oså fortelle myter og det har de ikke gjort så mye tidligere. Og det vil handle mye om dyr.

Det blir mye variasjon, men dyr går igjen. Blant annet vil vi fortelle om dyr og mennesker som snakker sammen. Det synes barn er spennende. Dessuten får barna høre om en snakkesalig skillpadde også, smiler Engh.

Hobby

For damene på Bøler er fortellerdagen noe de har i tankene hele året. De jobber mye på egenhånd og møtes når det nærmer seg dagen for å øve sammen. Hvert år inviterer de en gjesteforteller som arbeider profesjonelt. Det kan de gjøre takket være hjelp fra bydelen.

I år er det altså frilanseren Pia Holst fra Nedre Bekkelaget som er med. Hvert år er det nye historier på repertoaret.

- Vi velger mye utifra det vi har lyst til å fortelle, men aldri alt det samme som året før, sier Engh.

- En fortellerstund blir dessuten aldri lik. Den lever, fortsetter Holst.

Denne lørdagen har vevkjerringene to fortellerstunder på Bøler bibliotek klokken 11.15 til 13.45. Fortellingene passer godt for barn fra fire år og oppover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.