*Nettavisen* Nyheter.

Levende påskeevangelie i Mortensruds kirke

Barna i fjerdeklasse på Bjørndal skole fremførte påskeevangeliet med rollespill og vandring i Mortensrud kirke fredag.

MORTENSRUD: Elevene var i anledningen ikledd kjortler og spilte Jesu' disipler. Sammen med diakon Aud Kristin Saltvik Aasen i rollen som Jesus kom displene til Jerusalem med palmegrener. Inne i kirken fikk de mindre elevene fra andreklasse servert et jødisk måltid av de eldre elevene.

Måltidet var en måte å huske hva de hadde vært gjennom på, fortalte sokneprest Svein-Erik Skibrek.

Lutter øre

Elevene satt som tente lys på gulvet. Akkurat som jødene gjorde til måltidene for lenge siden. Men bjørndalbarna var nok langt mer spente på serveringen. Mange gjes så svært undrende ut da de fikk presentert første smakeprøve. Nemlig kruspersille i saltvann.

De gråt mye på den tiden og saltvannet er et symbol på det, forklarte soknepresten og tok en persilledusk.

Æsj, det var ekkelt, hvisket små barnemunner rundt i rommet. Men kruspersillen forsvant til slutt ned. Bjørndalelevene er tydeligvis ikke pysete. Etterpå fulgte en eple-, mandel- og kanel-blanding som symboliserte murstein.

De drev med mye tungt arbeid på den tiden, kunne Skibrek fortelle barna.

Vandret med historien

Sammen fulgte de rundt 60 elevene stille og interessert med rundt kirken og fulgte påskeevangeliet. Med god hjelp fra de eldste elevene formidlet sogneprest og diakon historien om Jesus på en levende og involverende måte. Elevene viste seg fra sin beste side og oppførte seg eksemplariske på vandringen. Elevene fortalte historien Jesus' siste måltid og Peter som fornektet ham. Deretter fulgte små barneføtter Jesus til korsfestelse og til slutt oppstandelsen. I løpet av en drøy halvtime hadde elevene fulgt den levende fortellingen av påskeevangeliet. Dermed vet barna godt hvorfor vi markerer påsken i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag