RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Levende utstilling

Kunstneren Crispin Gurholt viste Live photo #16 på Vigeland-museet fredag. Som vanlig gjør hans installasjoner inntrykk.

I et av rommene i Vigeland-museet var det helt stille i går. De levende modellene ser ut som voksdukker og publikum tråkker forsiktig rundt i lokalet, i håp om å ikke forstyrre kunstverket. Innenfor to glassvegger, som skiller utstillingen og publikum, står en fotograf, to modeller, en assistent, en makeup-artist og en museumsansatt. De står helt stille, som i et bilde. Likevel er det mer levende enn noe annet, og selv om du selv får lov å tolke situasjonen ligger det mye føringer fra kunstneren.

- Jeg legger føringer for folks oppfattelse, men likevel er det plass til mye fantasi og egne tolkninger. Her handler det om kjønnsrollemønster og installasjonen er en kommentar til det, sier Cripen til Lokalavisen.

Crispen Gurholt har hatt stor suksess med sine kunstinstallasjoner, og har hatt utstillinger både her hjemme og i utlandet. Alltid med kommentar eller henvisning til samfunnet vi lever i. Tidligere har kunsten vært mørkere, tristere og farligere, men også denne gangen er det noe refsende over uttrykket.

- Denne installasjonen er en synliggjøring av kvinne - mann situasjonen, men også en visualisering av forholdet mellom kunstner og modell. Kanskje også kvinnens rolle generelt. Siden vi er her på Vigeland-museet trekker jeg paraleller til Vigelands kvinnesyn og hvordan det var i 1920-årene. Det er ikke så ulikt, sier Crispen.

Ustillingen varte kun i to timer fredag 5. september, men kunstneren blir å treffe på museet den 26. september på en såkalt "Artist Talk". Der vil han også vise en video med råmateriale fra installasjonen Live photo #16.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere