Gå til sidens hovedinnhold

Lever for kunsten

Ut november kan man glede seg over Nordstrandskunstneren Marianne Sandstø sine malerier på Lambertseter bibliotek.

Lambertseter/Sæter: Marianne Sandstø stiller ut oljemalerier for andre gang på Lambertseter bibliotek.

Elsker jobben

Jeg har alltid malt. Jeg husker at jeg satt i timene og tegnet ansikter i kladdebøkene. Fra jeg var tolv år gammel har jeg visst at jeg en dag ville bruke all min tid og penger på å male, forteller kunstneren som egentlig er utdannet lærer.

Jeg har jobbet som lærer i mange år, men har unngått 100 % stillinger slik at jeg har hatt tid til å male. Dessuten har jeg aldri reist bort i ferier eller noe. Jeg husker jeg dro på ferie én gang, men da begynte jeg å kjede meg på andre dagen og savnet jobben og malingen. Jeg blir aldri lei av å male. Det er nesten slik at jeg synes det er trist når jeg må rense penselen om kvelden, eller natten, og vite at nå er det slutt for i dag.

Sandstø, som har sin bopel og atelier ved Sæterkrysset, er som selvlært kunstner å regne.

Jeg har jo gått en del kurs, blant annet hos Reidar Finsrud i Drøbak, men jeg har ikke gått noen skole. Jeg er nesten litt redd for skoler da jeg frykter at disse skal forme meg som kunstner, forteller hun.

Siden 2004 har hun klart å livnære seg av kunsten.

Det går sånn akkurat. Det er klart jeg har ingen luksusvaner. Har ikke bil. Har vel vært hos frisør én gang. Men det er ikke noe offer slik jeg ser det. Jeg har valgt å leve slik.

Mennesker i fokus

Sandstø er i ferd med å etablere seg som kunstner og har blant annet faste utstillinger på to cafeer i Oslo.

Jeg stiller ut på Kaffebrenneriet på Sandaker og Sagene. Da må man jo tenke på at bildene skal passe inn i interiøret og at de egner seg i dette miljøet, forteller kunstneren og blir entusastisk når hun forteller om fremtidsplanene: Jeg gleder meg veldig til neste år, da har jeg masse spennende planer for hva jeg skal male. Jeg skal blant annet stille ut på Creative galleri i Drøbak. Da kommer jeg til å male mennesker i stort format. Jeg liker å male mennesker og sinnsstemninger. Jeg liker at ansiktet kommer i fokus og at bakgrunnen er mer abstrakt, forteller Sandstø.

Ønsker man å ta kunstnerens malerier i nærmere øyesyn, så kan man altså ta turen innom Lambertseter bibliotek i en uke til.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021