RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Levetid, ikke ventetid

Vestre Aker bydel har tre spesialsykepleiere som jobber med kreftrammede og alvorlig syke.

Huseby: Vestre Aker bydel kan tilby et bredere tilbud i hjemmetjenesten til kreftpasienter og andre alvorlig syke enn de andre bydelene i Oslo. Mens de fleste bydelene har en palliativ sykepleier, opererer Vestre Aker med tre spesialutdannede sykepleiere innen feltet.
- Vi jobber med lindring hos alvorlig syke, forklarer Anne Røe og Gro Johannessen. De er to av tre spesialsykepleiere i tjenesten. Alle tre stillingene ble opprettet i høst.

Tilrettelegging og råd

Trioen jobber tett med bestillerkontoret i bydelen, med Kreftforeningen, Diakonhjemmets palliative team og Fransiskushjelpen.
- Vi har opprettet et bredt nettverk slik at vi kan tilby den hjelpen som trengs, sier de to.
Teamet tilbyr samtaler med pasient og pårørende før, under og etter behandling. De kan bidra med informasjon om cellegift, strålebehandling og andre behandlingsformer. De opererer som et bindeledd mellom pasient og andre hjelpeinstanser i bydelen og på sykehuset. De gir oppfølging og tilrettelegging av tiltak i hjemmet, samt lindrende behandling og pleie.
- Det er viktig at folk vet at de kan ta kontakt med oss. Vi ønsker opplyse om at det finnes et tilbud, fortsetter Røe.

Sår tid

- Spesielt de som er veldig dårlige kan få god veiledning og hjelp av oss i overgangsfasen. Vi møter ofte mange engstelige pasienter som ønsker å tilbringe den siste tiden hjemme. Det er blant annet her vi kan bidra med råd, samtaler og tilrettelegging.
- Det er ikke alltid like lett å vite hvor mye hjelp man trenger når man blir syk, sier Johannessen.
De to vektlegger viktigheten av at pasientene skal få være hjemme så lenge som mulig dersom det er ønskelig.
- Vi snakker om levetid, ikke ventetid. Vi kan ordne det praktiske slik at de pårørende kan bruke tiden godt sammen med den syke, sier Røe.
- Det er fullt mulig å være hjemme selv om man er veldig syk. Mange føler seg likevel utrygge. Det er en veldig sår tid og et sårbart møte med dem det gjelder, sier Johannessen.
Ønsker du å komme i kontakt med teamet kan du enten ringe til bestillerkontoret i bydelen, eller Anne Røe på telefon 415 28 949.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere