Libe klar for sjefsstolen

BORGERPLIKTEN: Byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) utførte borgerplikten på Uranienborg skole søndag ettermiddag.

BORGERPLIKTEN: Byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) utførte borgerplikten på Uranienborg skole søndag ettermiddag. Foto: FOTO: MARION JULIUSSEN

Det var en smilende, vennlig og avslappet byrådskandidat som dukket opp i valglokalet på Uranienborg skole i ettermiddag.

URANIENBORG: Det gikk en stille og jevn strøm av velgere fra avlukke til skranke og til stemmeurner i den gamle skolebygningen da Arbeiderpartiets byrådskandidat klokka 15.30 ankom med mannen Rune Bjerke.

Del på Facebook

En halv time før statsministeren var ventet for å avgi sin stemme.

LES OGSÅ: Sørg for at din favoritt blir Oslos nye sjef

Barn og oppvekst

– Hvordan har dagen vært?

– Dagen har vært fin, svarer Libe og smiler stort.

– Stoltenberg og jeg har vært på husbesøk på Haugerud; ringt på dører, og vi ble til og med invitert inn på kaffe og vafler et sted.

– Hvis du blir byrådsleder, hva er den første saken du vil ta tak i?

– Jeg vil jobbe for at flere barn får gode oppvekstvilkår, og jeg vil gjøre mitt for å forhindre omsorgssvikt. Det gjelder spesielt i forhold til de fremmedspråklige.

FABIAN STEMTE PÅ RÅDHUSET: KrFs liste ser jo spennende ut...

– Bortkastede penger

– Hva mener du har vært uheldig med politikken Høyre og Fremskrittspartiet har ført de siste åtte årene?

– Det mest uheldige er ikke hva de har gjort, men alt det de ikke har gjort. De har ikke vært opptatt av de store forskjellene mellom øst og vest. De har latt markedet styre byutviklingen, sier hun.

Rieber-Mohn mener det sittende byrådet på grunn av sin tro på konkurranseutsetting har endt opp med å gi Oslo 400 færre sykehjemsplasser.

– I tillegg har de brukt et milliardbeløp på Holmenkoll-overskridelser, Flexus-skandaler og IKT-fiaskoer. For ikke å snakke om at de har brukt 70 millioner på å planlegge Munch i Bjørvika og glemte at de ikke kunne stole på sin alliansepartner Frp.

– Arbeiderpartiet har hele tiden vært klar på at vi vil bygge et nytt og flott Munch-museum på Tøyen, understreker hun.

Ambisiøse mål for Oslo øst

– Hva er de viktigste utfordringene i Oslo øst?

– Vi må satse på en variert boligutvikling slik at ulike mennesker med ulik inntekt kan bo sammen. Vi må sørge for at barn som begynner på skolen kan norsk, sier Rieber-Mohn og fortsetter:

– Dette må skje gjennom språkkartlegging og gratis kortidsbarnehage. Vi må gi de fleste ressursene til skolene som har de største utfordringene. Og vi må sørge for flere attraksjoner i Oslo øst.

– Og så må vi spre den kommunale boligmassen utover hele byen.

dittOslo.no dekker valget for deg

LES ALT OM VALGET 2011 I OSLO HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.