Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lidenskapelig barista på Løkka

Thomas er en ekte kaffeelsker og deler gjerne sine kunnskaper med vennene sine. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Thomas er en ekte kaffeelsker og deler gjerne sine kunnskaper med vennene sine. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Thomas Holme stakk av med seieren i NM-kvaliken i barista, og gleder seg nå til å forsvare Oslos ære videre i konkurransen.

Slik ser en vinnercappuccino ut når Thomas lager den. FOTO: Anita Bakk Henriksen

GRÜNERLØKKA: – Det hele startet da jeg jobbet på en cafe i Tromsø, hvor det var en kunde som klaget på kaffen. Da lagde jeg ny og den var heller ikke bra, men jeg ville ikke gi meg og prøvde igjen og igjen til den ble perfekt, sier Thomas om sitt første møte med sin kaffeinteresse.

Liker det enkle

Thomas liker kaffe fordi det er en hverdagsdrikk som er relativt billig, og det er morsomt å gi folk en god kaffeopplevelse.

– Jeg elsker de enkle bryggemetodene, og å dele de med gode venner, sier Thomas og foklarer hvordan han gikk fra Tromsø til Tim Wendelboes kaffeskole.

– Endte opp hos Tim Wendelboe etter at Tim selv ringte meg etter at vi hadde truffet hverandre et par ganger og spurte om jeg ville jobbe hos Wendelboe, og når han ringer så sier du ja, forteller Holme og smiler.

Wendelboe er først og fremst et kaffebrenneri med espressobar og kaffeutsalg og skole for de som vil lære. De importerer kaffe direkte fra småprodusenter i hele verden og brenner og videreselger kaffen til andre cafeer og også til gjestene i lokalet på Grünerløkka.

Klar for NM

Dette var ikke Thomas sitt første NM, men han hadde en bedre følelse denne gangen

– Jeg har vært med en gang tidligere, men i år var det veldig annerledes. Har trent mye det siste året, og det å få vist den kaffen jeg liker for dommerne var veldig moro.

Thomas hadde også en veldig spesiell signaturdrikk, med gode råvarer.

– Den lagde jeg ved å ha kanel og nellikspiker i melk over natten og deretter varmet jeg denne melken opp til 60 grader og blandet den med en dobbel espresso og litt sukker. Dette hadde jeg så i en kremblåse for å tilføre luft. Man kan også bruke en visp men dette tar lengre tid. Serveres i glass med glass med melkeskum på toppen. I melkeskumet hadde jeg lavendelsirup, som jeg hadde kokt på tørket lavendelblomst, forteller Thomas.

Ingrediensene Thomas brukte var omhyggelig valgt etter hva som hever kaffesmaken, noe som eksempelvis kanel er god til, og tydeligvis gikk den rett hjem hos dommerene.


Semifinalen holdes 22-23 april, og av tyve deltakere går seks videre til finale 24 april hvor norges beste barista vil bli kåret

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!