*Nettavisen* Nyheter.

LIDL gir opp

LIDL får ikke bygge på Skullerud og skal etter planen begynne å fylle igjen hullet denne uken.

Skullerud: Vi får ikke byggetillatelse for å bygge på Skullerud og begynner derfor denne uken med å sikre tomten, sier eiendomssjef Pål Christian Jensen i LIDL-Norge.

Fredag i forrige uke ble byggegjerdet rundt tomten fjernet av entreprenør Ole Martin Almli. Da Nordstrands Blad gikk i trykken tirsdag ventet Almli på bekreftelse fra LIDL for å sette i gang med sikring av tomten i Johan Scharffenbergs vei 75.

Vi venter bare på klarsignal fra LIDL og kan fylle igjen hullet allerede i morgen, sier daglig leder Ole Martin Almli.

Bygge- og deleforbud

På tomten er det en kulp med vann som i kalde perioder i vinter har vært isdekt. Flere beboere i området har kontaktet Nordstrands Blad med bekymringer om kulpen som nå skal fylles igjen.

Tomten på Skullerud ble gravd ut etter at Plan- og bygningsetaten (PBE) ga rammetillatelse til bygging på Skullerud i september 2005. I juni 2006 nedla byutviklingskomiteen et midlertidig bygge- og deleforbud på Skullerud, med hensikt å se på en helhetlig reguleringsplan for hele skullerudområdet.

Teknisk opprydding

I november i fjor ble det stilt spørsmål fra PBE om byutviklingskomiteen juridisk sett kunne nedlegge bygge- og deleforbud på Skullerud. Denne saken skal behandles i byutviklingkomiteen i løpet av våren, men er nå bare av teknisk karakter.

Flertallet i komiteen har ikke endret mening om bygge- og deleforbudet. Saken er nå bare en teknisk opprydding, sier Ola Elvestuen (V) som er leder i byutviklingskomiteen.

Andre alternativer

Selv om den tyske dagligvarekjeden gir opp på Skullerud, ser de fremdeles etter potensielle tomter i Oslo-området.

Vi er alltids på utkikk etter nye tomter og jobber i dag med flere alternativer, sier Pål Christian Jensen i LIDL-Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag