*Nettavisen* Nyheter.

Ligger et år foran

Karina Kjenner Titze åpnet sin nye butikk Undorm i februar.

Selv når hun sitter på trikken, ser hun etter detaljer på andres klær som kan være inspirerende.

SORGENFRIGATA: Nå jobber Gullnålen-vinneren fra 2004 med neste års kolleksjon.

I februar, åpnet hun sin egen butikk i Sorgenfrigata.

Nyinnflytter

- Jeg holdt til i et lite lokale på Vika tidligere, men det var så mye jobb med kolleksjoner, at selve butikken kun var åpen av og til, forteller hun.

Da leieavtalen på Vika gikk ut, snuste Karina etter et nytt område hun kunne åpne en butikk. Frogner fristet. På grunn av finanskrisen var Sorgenfrigaten 17 ledig. Særlig dyrt var det heller ikke.

Da var det ikke vanskelig for den unge designeren å slå til.

Karina Kjenner Titze fullførte moteskolen Esmond i 2004, samme året som hun vant «Gullnålen» for beste student. Senere har profilerte kvinner som Kronprinsesse Mette Marit og Silje Neergård gått i hennes design.

- Jeg elsker det som er gammelt, og da særlig bygninger. Strøket her, og fasaden på denne bygningen er så fin, smiler hun.

Inne i butikken Undorm gjennomfører hun også kjærligheten for det gamle. De hvitmalte veggene i lokalet har detaljerte border under taket, og i kroker er det plassert antikke stoler.

Mer tid med god hjelp

Det virker som om Kjenne Titze har en fullbooket timeplan. For tiden arbeides det på tegnebrettet med kleskolleksjonen for sommeren 2010.

- Vi jobber alltid et år i forveien, sier designeren.

Når tegningene er ferdige, fortsetter prosessen i Nepal, hvor Karina har to fabrikker; én med kun kvinnelige ansatte, og én hvor det også er mannlige arbeidere.

Hun forteller at hun ofte drar ned til Nepal én måned av gangen for å snakke og arbeide sammen med fabrikkarbeiderne. Heldigvis for Karina, har hun en medarbeider som hjelper med butikken, nemlig Henriette Sonberg, som har jobbet i Undorm siden mars. Med hennes hjelp, har Karina mer tid til kolleksjonene, i tillegg til å være litt i butikken også. Men dersom hun har litt fritid, går tankene alltid til jobben.

Norsk design

Ifølge Karina Kjenner Titze er det også forskjell på kundene fra Vika og Frogner.

- Det var en svært riktig plassering av lokale, sier hun gledelig og forteller at kundene på Frogner som oftest vet hva de vil ha, og er svært positive til norsk design. Ofte har hun kunder som regnet med at prisene var høyere enn det de egentlig er. På Frogner har hun kun fått gode tilbakemeldinger i Undorm.

Naturlig

Alt stoff er stort sett naturmaterialer, som ren silke og ull, og plaggene er feminine og enkle. Prinsippet er at man skal kunne bygge fra kolleksjon til kolleksjon, med nye detaljer og farger. Klærne skal være tidløse, men likevel moderne.

- De vanskelige økonomiske tidene gjør at flere og flere vil ha klær med kvalitet, og det er også litt av grunnen til at klærne våre er klassiske og rene i designet.

Hun understreker at butikken også selger jeans og yttertøy, hvilket det selges mest av i antall

- Men jeg innrømmer at klesskapet mitt er stort sett fullt av kjoler, ler designeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag