RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ligger på lovlig område


Slik så det ut tidligere denne måneden da turveien ble gresslagt. Gresset er nå fjernet, og kommunen konkluderer med at cricketbanen nå ligger innenfor det regulerte området.
Slik så det ut tidligere denne måneden da turveien ble gresslagt. Gresset er nå fjernet, og kommunen konkluderer med at cricketbanen nå ligger innenfor det regulerte området.
Kommunen slår fast at cricketbanen på Rommensletta er brakt inn i lovlige former.

ROMMENSLETTA: Tidligere denne måneden ble deler av turveien forbi cricketbanen gresslagt for å utvide banen.

Lokalavisen Groruddalen mottok telefoner fra sinte beboere i området, og enden på visa var at Idrettsetaten fjernet det ulovlige gresset på Norges Cricketforbunds regning.

Etter klager fra beboerne i området har flere etater i Oslo kommune nå undersøkt hvorvidt cricketbanen ligger lovlig innenfor reguleringsplanen.

Det var en stund tvil om deler av banen befant seg på eiendommer utenfor det regulerte friområdet.

Har ligget utenfor

Idrettsetaten har ansvaret for forvaltningen av banen. I et brev til Plan- og bygningsetaten innrømmer de at banen delvis har ligget på festetomten til Fossum Terrasse borettslag.

Idrettsetaten mener imidlertid at feilen ble rettet opp i fjor. De lover å påse at banen i sin helhet blir merket opp innenfor det regulerte friområdet også i år.

Beboerne i området har dessuten irritert seg over at cricketspillerne bruker deler av friområdet til parkeringsplass.

Til dette svarer Idrettsetaten at det ble gitt tillatelse til parkering på en ødelagt tennisbane for to-tre år siden. Denne tillatelsen er nå trukket tilbake, og skiltene ble fjernet.

Cricketspillerne skal nå benytte parkeringsplassen ved klubbhuset i Haavard Martinsens vei.

Ingen sanksjoner

- Cricketbanen tangerer bare eiendomsgrensene, og vi vil ikke forfølge saken med sanksjoner, sier avdelingsenhetsleder Trine Thoen i Plan- og bygningsetaten.

Etaten forventer nå at aktiviteten utføres innenfor det regulerte friområdet.

Plan- og bygningsetaten stiller imidlertid spørsmål om en treningspitch nå er ulovlig oppført. Nettingburet på 22 meter anses som en varig bygningsmessig konstruksjon.

- Dersom det stemmer at den er så stor, må de sende en søknad, sier Thoen.

Idrettsetaten har ennå ikke gitt sitt svar til dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere