*Nettavisen* Nyheter.

Like blide etter tap nummer ti

Vålerengas innebandyjenter har tapt ti av elleve kamper i eliteserien, men spillerne tar det med et smil. For nedrykk blir det ikke snakk om. Det er de for gode til. I følge dem selv.

Stovner: Vi kan ikke deppe selv om vi taper, for da hadde vi ikke gjort noe annet, sier Karianne Skaug med et smil.
For etter 0-4 mot Sveiva i Stovnerhallen ligger Vålerenga nest sist på tabellen. En seier og ti tap, og 23-92 i målforskjell taler sitt tydelige språk. Men jentene finner alltid noe positivt.
Vi spilte en glimrende kamp mot Sveiva, og dette var første gangen denne sesongen at vi holdt nullen i en periode, sier Siv Camilla Strøm
Da lagene møtte hverandre i serien før jul, så vant Sveiva med hele 11-2. Så sånn sett ser det ut til at Vålerenga har brukt ferien til noe fornuftig.
Slitsomt
Men jentene var bra slitne etter seksti minutter mot Sveiva, og de skal ha ros for at de ga alt til siste slutt. Her var det ikke snakk om å legge seg på ryggen selv om poengene glapp tidlig i matchen.
Det kjipe er at vi alltid spiller to bra perioder og en "dritdårlig", sier kaptein Silje Enersen.
Hva kommer det av?
At vi har så utrolig dårlig kondis.
Men det kan ikke ha vært hele grunnen mot Sveiva. Jentene fra Groruddalen scoret nemlig tre mål før det var spilt ti minutter, og det første kom etter bare tjue sekunder.
Rykker ikke ned
Vålerenga har vunnet en kamp denne sesongen, og det var mot poengløse Nor-92. I kveld møtes lagene igjen til et skikkelig bunnoppgjør.
Da vinner vi. Vi skal banke de "bønda" fra Drammen, sier Silje.
Men en eventuell seier her hjelper nok ikke så mye. Vålerenga må ganske sikkert ut i kvalifisering for å holde plassen ettersom de fire siste lagene på tabellen møter de tre avdelingsvinnerne fra resten av Norge til spill om fire ledige plasser i eliteserien.
Det skal vi klare lett. Det er jo ikke sikkert at det blir noe kvalik engang. Spørs om de lagene fra 1. divisjon vil rykke opp, sier Silje.
Klanen
Både Karianne og Silje er ivrige medlemmer i Klanen.
Vi prøver å få innebandy litt mer involvert i Klanen, og under kvalikkampene i fjor så hadde vi faktisk 100 tilskuere. De sang og hadde med seg flagg, og den ene kampen måtte utsettes i ti minutter fordi gulvet måtte ryddes for konfetti, forteller Silje.
Det var skikkelig kult, legger Karianne til.
I begynnelsen av denne sesongen snittet Vålerenga på 50 tilskuere, men i de siste kampene har det krøpet faretruende langt ned mot ti.
Men vi hadde en skikkelig kul tur til bortekampen mot Slevik i Fredrikstad. Da leide vi buss for supportere og spillere og hadde det moro, forteller Silje.
Godt humør
Stian Halvorsen heter mannen som trener jentene.
Det er gøy å trene dem. Det er ikke så mange kampene vi vinner, men jentene holder humøret oppe, sier Halvorsen.
Dette er lagets andre sesong i eliteserien etter at de har krabbet opp fra 3. divisjon de siste årene.
Derfor kan man ikke forvente så mye av oss heller, men vi kommer til å bli bedre, sier Stian Halvorsen.
PS! Vålerenga har fått to nye spillere. Linn Båstadløkken debuterte mot Sveiva, mens tidligere landslagsspiller Unn Haugen (eks. Tunet) snart er spilleklar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.