*Nettavisen* Nyheter.

Like dyrt som Operaen

Det nye Nasjonalmuseet skal ligge på vestbanetomta, og skal etter planen være ferdig i 2017. Foto: ILLUSTRASJON: KLEIHUES + SCHUWERK, DIIZGROUP, STATSBYGG

Det nye Nasjonalmuseet blir trolig like dyrt som Operaen i Bjørvika. Prislappen ligger an til å bli 4,5 milliarder kroner.

VESTBANEN: I februar 2009 ble det nye Nasjonalmuseet estimert til å koste 3,5 milliarder kroner, i følge en rapport fra Asplan Viak og Terra Mar.

Men i november 2010 har prisen økt med 1 milliard kroner, til 4,5 milliarder. Det er i samme prisklasse som Operaen i Bjørvika, skriver Aftenposten.

STAKK AV MED SEIEREN: – NASJONALMUSEET ER MONUMENTALT OG ENKELT

Det er de tyske arkitektene Jan Kleihues og Klaus Schuwerk, som skal tegne Oslos nye signalbygg, som skal ligge på vestbanetomta. Bygget, som har fått navnet Forum Artis blir bejublet av både kulturminister og Nasjonalmuseets egen direktør.

– Forum Artis er fantastisk rent arkitektonisk, og den beste arena for å vise visuell kunst, sa kulturminister Anniken Huitfeldt under offentliggjøringen i går.

Hun får støtte av Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff.

– Det har åpenbare arkitektoniske kvaliteter, det er også det som ivaretar museets behov best, sier han, i følge Aftenposten.

Nasjonalmuseet skal stå klart i 2017. Den endelige kostnadsrammen skal fastsettes av Stortinget i 2012/2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.