*Nettavisen* Nyheter.

Like godt tilbud på kabel

Nordstrands Blad hadde 18. desember en tosiders artikkel med tittelen "Frelst på fiber". En familie på Ljan ble kunde nummer 150.000.

Her er det et par forhold som bør kommenteres.

Viken Fibernett har ikke så mange kunder, dette er antallet kunder som er tilknyttet fiber på landsbasis.

I artikkelen heter det at fibernettet fra Viken "gir enorm hastighet og kapasitet sammenlignet med de kablene som tradisjonelt har vært brukt til telefon og kabel-TV-signaler. Driftssikkerheten skal også være mye bedre".

Viken leverer i dag 50 Mbit/s som sitt raskeste internettilbud (maks 30 Mbit/s hos de som ble intervjuet). Et tilbud for øvrig få velger siden det koster om lag 17.000 kr. i året.

På vanlige kobberkabler kan Canal Digital levere 60 Mbit/s i dag, også på ulike steder i Oslo. Hastighet og kapasitet er altså minst like god. Det er heller absolutt ingen holdepunkter for å si at fiber er mer driftssikkert.

Og Viken er ikke alene om å kunne tilby en samlet tjeneste for digitale tilbud. Canal Digital kan også tilby TV, data og telefoni over samme kabel. Det samme kan Get.

Det står heller ikke noe i reportasjen om at familien må bytte ut alle kontaktene i huset sitt (vesentlig kostnad) eller at TV-tilbudet til Viken er vesentlig dårligere, blant annet med mindre HD-kanaler som blir stadig mer populært.

Det er med andre ord ingen forskjell på om kunden har kobberkabel eller fiber.Jørgen Thaule

Informasjonsdirektør, Canal Digital Norge AS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.