RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Like gøy å vinne hvert år

Ina Seterbakken kom til Norge for å vinne sin tredje strake junior-NM tittel i kunstløp. Da hun reiste tilbake til sportsinternatet i Oberstdorf mandag morgen, hadde hun smilt i fire dager.

Det kjennes like bra å vinne hvert år. Jeg har smilt helt siden jeg kom til Norge.
Hamar/Veitvet: Ina var storfavoritt under junior-NM, men den 14-år gamle Veitvet-jenta holdt hodet kaldt.
Tredje strake
Etter kortprogrammet lørdag lå hun på delt førsteplass. Men under søndagens langprogram var det ingen tvil om at 14-åringen skulle skøyte inn sin tredje strake junior-NM tittel.
- Det gikk ganske bra. Etter lørdagens kortprogram visste jeg at jeg kunne gjøre det enda bedre. Når jeg delte førsteplassen, ble jeg mer konsentrert og visste jeg måtte gjøre mitt aller beste. Jeg var veldig fornøyd med langprogrammet. Det er bedre å gå langprogram. Da får man flere sjanser, og man får vise mer av hva man kan, forteller den nybakte junior-norgesmesteren.
Mest av alt var Ina fornøyd med piruettene, men hoppene gikk også greit.
- Jeg fikk mye høyere karakterer enn det jeg pleier, fortsetter Ina som gjorde det best på presentasjonen hvor dommerne ser på hvordan kunstløperen beveger seg på isen og hvordan man spiller med publikum.
- Det var mer publikum enn det pleier å være. Det er klart jeg blir litt nervøs, men jeg må bare konsentrere meg og tenke på det jeg skal gjøre. Når jeg først kommer på isen, er det bare morsomt. Vi er den største klubben, så alle heier alltid under hele løpet. Det er skikkelig oppmuntrende og støttende, innrømmer Ina som representerer Oslo Idrettslag når hun snører skøytene på beina.
Blir veldig glad
Etter at den tredje strake junior-NM tittelen var sikret, drøsset det med komplimenter fra de andre løperne.
- Det kjennes like bra å vinne hvert år. Jeg blir veldig glad. Jeg har smilt hele tiden siden jeg kom til Norge, ler Ina som ikke har hatt mye tid til å slappe av mens hun har vært på besøk i Norge.
Det har gått slag i slag siden hun kom til Gardermoen torsdag kveld. Det bar rett til Hamar for å forberede seg. Sent søndag kveld var 14-åringen på vei til Veitvet.
- Nå er jeg ganske sliten. Ikveld skal jeg være med familien og sove, sier Ina til Lokalavisen søndag kveld.
Til daglig bor Ina i Oberstdorf i Tyskland hvor hun går på sportsinternat og trener flere timer daglig, men selv om det er langt hjem til familien på Veitvet stortrives Ina i Tyskland.
- Det er ikke ensomt i det hele tatt. Vi er 28 stykker på internatet, og alle støtter hverandre. Det blir mye trening, men det er gøy fordi jeg alltid lærer noe nytt. Jeg håper jeg kan være der lenge, forteller Ina som har ei tysk mor, og dermed er det få språkproblemer på internatet.
Det blir ikke mye feiring av junior-NM gullet. Om en snau måned er det nordisk mesterskap i Asker. Da blir det enda mer press på den 14-år gamle kunstløpjenta. Målet er nemlig klinkende klart - junior-VM i Kitchener i Canada 28. februrar til 6. mars.
Men det store målet er OL i 2006.
- Ja, jeg tror det er realistisk, men det er klart det blir hardt, men det er absolutt mulig å nå det målet, forteller Ina som nesten aldri blir lei av kunstløpgåingen til tross fro at at det blir mye trening og terping.
- Nesten hver trening er kjempegøy. Jeg kan bli litt sur hvis jeg ikke klarer et hopp, men da hopper jeg det bare tusen ganger så går det til slutt.
Selv om Ina innrømmer at hun var litt nervøs før hun kom seg ut på isen i Hamar OL-Amfi, var det ikke selve konkurransen som var det mest skremmende for 14-åringen.
- Jeg måtte holde tale under banketten. Det var litt skummelt, men det gikk greit. Jeg holdt en takketale og gratulerte de andre, avslutter 14-åringen før hun setter seg på flyet for å trene og terpe enda mer.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere