RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Like høy vekst som Frogner


Prisene på leiligheter steg like mye på Nordre Aker som på Frogner i 2007.
Prisene på leiligheter steg like mye på Nordre Aker som på Frogner i 2007.
Prisene i øst faller, mens de allerede dyre leilighetene i vest fortsetter oppover. I Nordre Aker bydel var prisveksten for desember like høy som på Frogner, Oslos dyreste bydel.

Dette viser tall lagt frem av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EEF) på en pressekonferanse onsdag.

Fortsatt billigere

Det er allikevel mye billigere å kjøpe leilighet i Nordre Aker enn på Frogner. Prisveksten på 800 kroner i forhold til 2006 betyr at det ved utgangen av 2007 kostet 38.100 kroner per kvadratmeter for en leilighet i Nordre Aker.

Prisfall

Boligprisstatistikken for desember viser at boligprisene falt med 1,7 prosent fra november til desember. Justert for sesongmessige variasjoner var prisfallet på 0,6 prosent. Gjennomsnittlig boligpris i 2007 steg med 11 prosent sammenlignet med gjennomsnittsprisen for 2006.

Lave forventninger

Mest har prisene steget på Ullern, mens fallet var størst på Grorud, Stovner og i Gamle Oslo. Her var kvadratmeterprisen for leiligheter 500 kroner mindre enn på samme tid i fjor.

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) tror ikke vi vil få like stor boligprisvekst i 2008 som de seneste år.

- Vi tror at boligprisene vil stige med 3 prosent i år, sier formann Øivind A. Tandberg i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere