RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Like til Betlehem


Maria Elisabeth Jetteberg og Petter Lorentzen med jesusbarnet i krybben avsluttet den nydelige julemusikalen i Bekkelaget kirke med sangen «La oss gå». ALLE FOTO: Aina Moberg
Maria Elisabeth Jetteberg og Petter Lorentzen med jesusbarnet i krybben avsluttet den nydelige julemusikalen i Bekkelaget kirke med sangen «La oss gå». ALLE FOTO: Aina Moberg
Tre kor, fire musikere og én lyd- og lysmann gjorde julemusikalen «... Like til Betlehem» til en flott opplevelse i Bekkelaget kirke lørdag kveld.

BEKKELAGET: Det er første gang menigheten samler sine tre kor, Cantando, Barnegospel og Knøttekoret, til en felles konsert for å synge julen inn.

– Nå i advent er det stor konkurranse om å fange publikums oppmerksomhet. Vi ønsket derfor å gjøre noe familiært, noe med god musikk og et budskap. Da landet vi på «... Like til Betlehem» av Asbjørn Arntsen, forteller en av Knøttekorets to ledere, Torstein Eidem Nordal.

Han er, i likhet med kapellmester Håkon Øyen og dirigent Ragnhild Hodne Mjanger, vokst opp med denne musikalen som ble fremført i Kristiansand frikirke første gang i 1985. I år synges den på Agder teater.

– Asbjørn Arntsen lånte oss notene vederlagsfritt, men stilte én betingelse; forestilingen skulle være gratis og kollekten gå til et veldedig formål. Det ble menighetens prosjekt i Thailand, forteller Eidem Nordal, selv solist.

En fullsatt Bekkelaget kirke fikk være med på reisen til Betlehem gjennom nydelig sang av de 40 koristene i alderen 4-60 år.

– Verdien i dette arrangementet ligger i å skape en opplevelse for de deltagende barn og voksne, og for publikum. Vi ønsker at de alle skal få en relasjon til at det skjer noe i Bekkelaget kirke, sier Torstein Eidem Nordal.

Konserten ble avsluttet med felles avsynging av «Deilig er jorden» og noen velmenende ord fra aktørene:

– Vi håper dere ikke blir så opptatt av baking, vasking og pakker at dere bare kommer «dit», og ikke til Betlehem!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere