*Nettavisen* Nyheter.

Liker å lese alt, jeg

Leser man 30 minutter hver dag så blir man flinkere til å lese. Det vet elevene på Ammerud skole, og Abinaja og Yasin sørger for å holde ferdighetene ved like.

Ammerud: De to elevene er i dag på tredje trinn, og har derfor vært gjennom "Språklig bevissthet" prosessen. Selv om begge snart fyller bare åtte år, er de på leseforståelse-stadiet av opplæringen, et nivå de fleste når på fjerde trinn, sier Sucré Alba, læreren deres.
At begge er lesehester har nok hjulpet mye.
Jeg har lest Donald Duck, Albert Åberg, så har jeg klart å lese en kjempestor bok- "Den store vitseboka". Og så har jeg lest "Effektiv fotball", den har alle landskampene Norge har spilt, forteller Yasin stolt.
Jeg hørte at mamma og pappa sa de måtte levere boka tilbake til biblioteket fordi jeg ikke leste den, så da måtte jeg jo skynde meg å blir ferdig, sier den aspirerende proffspilleren.
Yasin har spilt fotball i Grei i en uke og man kan se fra hans ivrige demonstrasjoner av mål nummer syv på forrige trening, at sporten er noe han brenner for.

Vane

Hans sportsengasjement er noe læreren har integrert i leseopplæringen gjennom fotball-relaterte bøker, og 7-åringen leser hver dag.
Når mamma synes jeg har sett mye på TV så skrur hun den av, og da må jeg jo lese, sier Yasin.
Abinaja vil selv bli lærer, og hun har opplæringsplanen klar.
Først lærer du bokstavene, så setter du dem sammen til ord, så leser og leser og leser du, så kan du det! forteller hun.
Selv leser hun minst en halvtime på senga hver kveld, og synes både den nye skolen og skolehverdagen er artig.
Jeg synes gymsalen er flott og stor. Så er det fint at alle har venner, det er ingen som må leke alene. Så synes jeg lærerne er flinke til å lære oss matte og lese. Skolen er flott! forteller hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag