*Nettavisen* Nyheter.

Likevel ingen sykehjemskrise

Mange av Oslos bydeler sliter med å skaffe sykehjemsplasser. I våre bydeler er imidlertid tilbudet jevnt over godt.

Bydel Frogner: Sosialbyråd Margaret Eckbo kom nylig med et forslag om å legge ned 300 sykehjemsplasser i Oslo.

For å nå målet om 90 prosent enkeltrom ved byens sykehjem i løpet av året, ville byrådet gjøre om rundt 600 plasser i dobbeltrom, til omkring 300 plasser i enkeltrom. Forslaget ble møtt med til dels kraftig motbør fra flere hold. Flere sykehus sliter med at korridorene fylles med utskrivningsklare pasienter, fordi det nesten er umulig å få sykehjemsplass. Sosialbyråden vil nå revurdere forslaget.

God dekning

Dette er ikke et så stort problem i våre bydeler, som hva tilfellet er i resten av Oslo.
Prosentvis har vi en god dekning her i vår bydel. Men selvfølgelig svinger det litt også her. I perioder er påtrykket av utskrivningsklare sykehjemspasienter fra Diakonhjemmet stort. Da får vi problemer, men jevnt over har vi god dekning, sier Wenche Skjær, leder for søknadskontoret i Frogner bydel.

Pleiebehov

I St. Hanshaugen bydel er situasjonen den samme. Bestillersjef Svein Bue Berger i bydelsadministrasjonen avkrefter en eventuell sykehjemskrise.
Vi opplever å kunne tilby sykehjemsplass til de som har behov for det, sier Berger.

Samtidig understreker han at det selvfølgelig kan være forskjellige oppfatninger rundt hvem som har behov for plass. Særlig hender at bruker/ pårørende og bydelen oppfatter pleiebehovet forskjellig.
Slike situasjoner vil alltid oppstå, men stort sett løser det seg til alles beste, avslutter Berger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag