RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Likt skal det være

n n I flere av Oslos bydeler har åpen konkurranse og krav utelukkende til kompetanse og egnethet, ført til at flere bydelens ledere er kvinner. Det er benyttet samme ideologi man etter sigende velger norske bedriftsledere etter. Der er bare tre av ti kvinner.
n n Tanken om at den beste skal få jobben bør ligge til grunn ved alle ansettelser. Uenigheten dreier seg om man skal ta hensyn til at man har forskjellige forutsetninger: At fødselspermisjon gir mindre ansiennitet, at det er uheldig å hete Ali, og at man har en tendens til å foretrekke personer som er lik en selv. Da blir det nødvendig å vedta grep som fører til at de som ansetter, er nødt til å vurdere forbi egne preferanser, fordommer og snarveier. Kvotering er et slikt grep.
n n For bedriftsledere og styrepamper med bunnlinja fremst i hodet til enhver tid, er tanken lite forlokkende. Kanskje man framfor å bruke det utskjelte begrepet kvotering, bør bruke et språk bedriftsstyremedlemmer og ledere kan forstå. Markedstilpasning, klinger det? Det er nemlig ingen grunn til å tro at lønnsomheten skal gå ned. Lav kvinneandel er tvert imot et tegn på svak utnyttelse av samfunnets ressurser og kompetanse.
n n Målet er å oppnå likebehandling av kjønnene. I en ideell verden kan en likebehandling gi seg utslag i at åtte av ni ledere i en bydel eller en bedrift er kvinner. Eller at åtte av ni ledere er menn. Utfordringen er at det siste unaturlig ofte er tilfellet.
n n Folket; for makten utgår fra dem, viste ved forrige valg, at de foretrekker partier med likestillingsspørsmålet høyt på agendaen. Senest forrige fredag presenterte barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem Norges nye likelønnskommisjon, som skal undersøke hva som kan redusere lønnsforskjellene blant kvinner og menn. Framskrittene går nemlig fryktelig sakte. Fortsatt tjener fulltidsjobbende kvinner i gjennomsnitt 50.000 kroner mindre enn sine mannlige motparter, til tross for at likelønn har stått høyt på dagsorden siden 70-tallet.
n n I tillegg har Stortinget pålagt alle norske allmennaksjeselskaper å ha minst 40 prosent kvinner i styrene innen 2008.
n n Næringslivet har en lang vei å gå om de skal oppfylle dette kravet så raskt som Stortinget ønsker. Flere av Oslos bydeler kan brukes som forbilder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere