*Nettavisen* Nyheter.

Lillaker-ungdom infiltrerte eldrefesten

Med hatter og gåstol infiltrerte elever fra Lilleaker skole eldres festforestilling i Rådhussalen til stor begeistring blant de nærmest ett tusen besøkende. Foto: Anders Jørstad

Elever fra Lilleaker skole fikk et tusentalls eldre til å le av seg selv under festforestillingen for den internasjonale eldredagen i Rådhussalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Juliane Gjertsen (fra venstre), Erik Sørgulen, Christian Nergaard og Johanne Anderson var fornøyde med egen innsats.

Klikk på bildet for å forstørre.

Statsminister Jens Stoltenberg, ordfører Fabian Stang og Da Capo-general Vidar Lønn-Arnesen var blant de celebre gjestene under festforestillingen i Rådhushallen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oslo sangkor var blant underholderne.

RÅDHUSET: Det var onsdag sist uke at den reneste folkevandringen av eldre marsjerte inn i Oslos storstue for å feire seg selv. Det første som møtte jubilantene, var varme velkomsthilsener fra ordfører Fabian Stang (H) og statsminister Jens Stoltenberg (A). Deretter startet de to partifellene en morsom og uvanlig duell.

Fabian Stang forteller at min far, Thorvald Stoltenberg, er en uttømmelig seniorressurs. Med det er jaggu mora di også, kvitterte statsministeren til ordføreren.

Da Capo Live

Innledningsvis var det likevel da Vidar Lønn-Arnesen inntok scenegulvet med allsangsslageren "Vi tar en lystig trall, la-la-la", at eldrebølgen i rådhuset virkelig tok av. Etter Da Capo-generalens liveopptreden, kunne det virke som at oppgaven elevene fra Lilleaker skole ble stilte overfor var som å hoppe etter Wirkola.

6.-klassingene Juliane Gjertsen, Erik Sørgulen, Christian Nergaard og Johanne Anderson kunne ta og føle på forventningspresset før inntredenen.

Det skalv i bena, forteller Christian. Resten av medelevene nikker seg enige.

PC for eldre

Tross forventningspresset, klarte Christian og co å innfri til 20 i stil. Det var erfaringene fra samarbeidet med seniorene fra Ullern seniorsenter der Lilleaker-elevene har bistått dem med pc-opplæring som ble skildret med gode humoristiske undertoner.

Mens Johanne for anledningen var pc-veileder, var medelevene utkledd som tre gamle damer med stokker og gåstol. Johannes' oppgave med å gi de tre eldre damene elementær pc-opplæring, skulle vise seg å være enklere tenkt enn gjort. Betegnelser som vindu og mus, ble bokstavelig talt misforstått. Det samme ble klipping og liming, da damene fant fram saks og lim fra veskene sine.

Morsomhetene Lilleaker-elevene serverte fikk fram latteren blant publikum, og skuespillerne var strålende fornøyde med opptredenen.

Vi var veldig spente før vi gikk på scenen, men det gikk helt greit når vi først kom i gang, forteller Johanne, som i likhet med resten av skuespillerteamet hadde ofret høstferien for å underholde mange av Oslos pensjonister.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag