RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lille Ekeberg har innført servering

Lille Ekeberg barnehage har lang erfaring med varmmatservering, og er i full gang med daglig matservering.

EKEBERG: "Når Skipper`n skal ha seg mat, tut-tut!
Så tar han en boks spinat.
Så går han inn i stua og danser med frua.
Når Skipper`n skal ha seg litt mat, tut-tut!"

Slik starter barna i Dragefjell og Eikaberget friluftsavdelinger i Lille Ekeberg barnehage lunsjserveringen. Det står lasagne, melk, grovt knekkebrød, gulrot og agurk på bordet, og små hender forsyner seg fornøyd. Fire av fem dager i uken spiser ungene ute, og da blir maten laget på bål eller primus. Da er barna selv med på å forberede maten. Men i dag er den laget på kjøkkenet.

Enkelt

Vi serverer enkel, men riktig mat, som ikke tar lang tid å forberede. Slik får vi mest mulig tid med ungene, forteller Nina Eiddal.
Barnehagen har tidligere hatt hjelp på kjøkkenet, men det er det nå slutt på for alle bydelens barnehager. Likevel var det enkelt for Lille Ekeberg å lage gode lunsjmatrutiner fordi hver avdeling har sitt eget kjøkken fra før, i tillegg til et felleskjøkken.
Det serveres en felles varmrett hver dag, og så bestemmer avdelingene selv tilbehøret, forteller styrer Anne Haakonsrud.

Tilrettelegging

Barnehagene på Lambertseter har ikke hatt varmmatservering på flere år, og her kreves det omlegginger som vil gjøres i løpet av januar. Noen avdelinger får montert og tilkoblet utstyr som oppvaskmaskin og andre fasiliteter et moderne kjøkken har.
Men til 1. februar skal det være klart i alle barnehager, sier avdelingssjef for barn og ungdom Berit Nissen-Meyer.
Før jul bevilget bydelsutvalget en ekstra million til barnehagedriften på 2006 budsjettet. De kommer godt med nå.
Det ble 900 kroner ekstra til hvert barn i hver barnehage, og er alt fordelt, opplyser Nissen-Meyer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere