RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lilleaker hyllet Ibsen

Lærere og elever på Lilleaker skole feiret dikteren og dramatikeren Henrik Ibsen med forestilling i samlingssalen.

Lilleaker: Forrige torsdag var hele Lilleaker skole samlet til en svært variert forestilling til ære for Henrik Ibsen i skolens flotte samlingssal.
- Felles for alle innslagene var at de hadde Ibsen som tema, forteller lærer Berit H. Sivesind.

Først fikk de fremmøtte stifte bekjentskap med småtrollene i "Dovregubbens hall", fremført av danseglade elever fra klasse 3B. Etter dans og musikk kom Peer løpende inn, tett fulgt av mor Aase. I rollene som Peer og mor Aase var lærerne Anne Dean Refsum og Jan Olav Bjørnsen, som mottok stor applaus for sin innsats. Klasse 6A fremførte deretter en informativ Ibsenbiografi. Biografien ble illustrert på storskjerm med tegninger som elevene selv hadde laget.
Etter biografien var det tid for Ibsen som dramatiker. 6A fremførte "En folkefiende" i kortversjon og 6B presenterte "Lille Eyolf".
- Dette er ganske tunge verk, men elevene fremførte og presenterte dem på en måte som fenget både de små og de store tilskuerne i salen. Lilleaker skole er tilknyttet Olweus antimobbeprogram. Derfor er handlingen i "En folkefiende" veldig spennende for oss, sier Sivesind.

Alle innslagene ble bundet sammen av sitatleserne. Det var elever fra klasse 5B, kledd i svarte jakker og med flosshatt som leste kjente sitater fra Ibsens mange verk. Forestillingen ble avsluttet med fellessang. Hele skolen stemte i Ibsens "Vi vandrer med freidig mot".


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere