RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lilleborg skole er full


Lilleborg skole er full og foreldre frykter at barna må flytte til andre skoler. 
FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Lilleborg skole er full og foreldre frykter at barna må flytte til andre skoler. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Lilleborg skole er full, og mange foreldre frykter nå at barna må gå på en annen skole til høsten.

SAGENE: - Jeg synes det er urovekkende at Lilleborg kun er nevnt med en setning, og det går på at skolen er full, men at dette vil være løst når den ny Sandaker skole kommer i 2012, sa FAU-leder ved Lilleborg skole, Tone Dahle i åpen halvtime i bydelsutvalget (BU) på Sagene sist torsdag, da BU skulle behandle skolebehovsplanen.

Fortvilte foreldre

Foreldrene ved skolen mener behovet nå er prekært og at det er uansvarlig å vente helt til 2012 med en løsning.

- Vi er kjempefornøyde med at skolen har tatt inn ekstraordinært mange de siste årene, sa Dahle, som likevel påpekte at som følge av dette er skolen nå smekkfull.

I år har skolen kun kapasitet til å ta inn 56 førsteklassinger. Samtidig er det 104 som sokner til skolen. Foreløpige tall viser at for skoleåret 2010/2011 er det hele 155 førsteklassinger som sokner til Lilleborg.

Det betyr at mange elever blir nødt til å begynne på naboskolene Bjølsen og Sagene.

- Det er langt til Bjølsen for en førsteklassing, påpekte Dahle, som håper problemet kan løses ved midlertidige paviljonger på Lilleborg skole.

Lokal skole for Torshov

- Vi ønsker at dette skal være en skole for barn på Torshov, der alle får plass. Jeg har fått telefoner fra bekymra foreldre som spør om hvor de skal kjøpe leilighet for å være sikret plass, sa Dahle

Saken skapte også reaksjoner fra politisk hold.

- Det virker som om Oslo kommune ikke klarer å telle barna som blir født her i byen, påpekte Gerd Vollset (SV), som fikk støtte av tidligere partikollega Reza Rezaee.

- Bør vise solidaritet

- Denne saken er veldig alvorlig. Mange elever går nå og er usikre på om de skal begynne på Lilleborg. Jeg synes vi bør vise solidaritet med foreldre og elever, sa Rezaee, som er uavhengig sosialistisk representant.

Byrådet støtter bekymringen, men mener det viktigste er at alle har skoleplass.

- Vi opplever en eksepsjonell vekst. 12 500 nye skoleelever de neste 10 år innebærer én ny skoleklasse hver uke de neste ti årene, det sier noe om veksten. Men alle skal selvsagt få en skoleplass, det skal vi greie. For å få til det må vi bygge mange nye skoler, nesten ti milliarder er satt av til dette, sier skolebyråd, Torger Ødegaard i en kommentar til Nordstrands Blad.

Skolebehovsplanen lå kun som høringssak i BU, men ble utsatt til et ekstraordinært møte i arbeidsutvalget denne uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere