*Nettavisen* Nyheter.

Lillo-Stenberg hyller Clodion Art Café

Ann Nilsson tok alle de tjue lysene på første forsøk. FOTO: Erik Tangen

Lars Lillo-Stenberg og Thorvald Lund-Hansen har besøkt Clodion Art Café jevnt og trutt gjennom mange år. I neste uke deltar de på kafeens 20-årsfest, med det de kan best.

Klikk på bildet for å forstørre.

Clodion Art Café er ikke redd for å skille seg blant de ensfargede bygårdsrekkene i Thomas Heftyes gate og Bygdøy allé.

BYGDØY ALLÉ : – Dette er en fest for stamgjester, gamle ansatte, alle som bor i nærområdet og de som har støttet oss gjennom alle disse årene, sier en festklar kaféboss, hvis navn er Ann Nilsson, da vi stikker innom Clodion Art Café.

Bygdøy allés mest fargerike serveringssted feirer 20 år fredag neste uke.

Tur-retur Clodion

Ann Nilsson tok over driften av Clodion etter Bente Bassøe i 2006, etter å ha drevet Kokopelli på Majorstuen i tretten år.

Før hun startet Kokopelli som 26-åring jobbet hun som servitør på nettopp Clodion, og i januar 2006 var hun tilbake på sin gamle arbeidsplass - denne gang som innehaver.

– Da jeg tok over hadde jeg aldri noen planer om å forandre konseptet - vi skulle fortsette å være den fargerike perlen med den avslappede atmosfæren, forteller Nilsson.

Og kafeen har unektelig gjort noe rett; det er ikke alle i bransjen forunt å holde på i så mange år.

– Å fylle 20 år er ganske stort, ja, sier Nilsson.

Tidlig ute med kafekunst

Noe av det som gjorde Clodion unik i sin tid, var satsningen på kunstutstillinger i kafeen.

– Vi var blant de første kafeene som begynte med månedlige utstillinger, og de er veldig populære blant våre gjester, forteller Nilsson.

Og mer kunst skal det bli i forbindelse med 20-årsfeiringen neste uke - nærmere bestemt 23. oktober fra klokken 19:00. Ann har nemlig hyret inn to lokale kulturpersonligheter i anledning feiringen.

Stamgjester stiller opp

– Lars Lillo-Stenberg kommer for å spille en intimkonsert, og kunstner Thorvald Lund-Hansen stiller ut et nytt bilde, som aldri er vist noe sted tidligere, sier Ann entusiastisk.

Både Lund-Hansen og Lilo-Stenberg bor i umiddelbar nærhet til kunstkafeen, og stikker innom til stadighet, forteller hun.

– Både Lars og Thorvald føles som en naturlig del av Clodion. De har vært her så mye begge to, sier Nilsson.

Ann serverte selv Lillo-Stenberg ved flere anledninger, da hun jobbet som servitør på kafeen i årene 1993-95.

– Det kan bli trangt om plassen med trekkplastre av en slik kvalitet?

– Det kan nok fort bli det, ja - men vi har bestemt at det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Lars Lillo går på rundt klokken 20:00, så jeg vil anbefale alle som har lyst til å komme å dukke opp i syvtiden, sier hun.

Annonsebilag