RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillomarka kan få gigantanlegg

Et gigantisk skiskytteranlegg i Lillomarka er kanskje det mest oppsiktsvekkende i Oslos søknad om å få bli OL-arrangør i 2018.

Lillomarka: Det er leder av Oslo idrettskrets, Børre Rognlien, som står bak det meget overraskende forslaget. Groruddalen er ikke akkurat kjent for å ha noe skiskyttermiljø. Faktisk har ikke området engang én eneste klubb innen idretten. Likevel mener Rognlien en skiskytterarena i Lillomarka, i Oslo Pukkverks tidligere område, vil være perfekt.
For meg er det veldig viktig å involvere hele byen på noe sånn som dette. Og et skiskytteranlegg i Lillomarka mener jeg er en god idé. Det ville blitt et utrolig anlegg midt mellom storblokker og resten av marka, og i tillegg passer det bra med skyting i et nedlagt steinbrudd. Her er det også fine langrennsløyper fra før, sier kretslederen i et eksklusivt intervju med Lokalavisen Groruddalen.

Gull verdt med hockeyhall

Vi møter Børre Rognlien ute i Lillomarka, der den planlagte arenaen med start, målgang og standplass er tiltenkt å være. På området er det også tiltenkt plass til hele 40 000 tilskuere.
Ja, tror du ikke dette kommer til å bli fint? gliser Rognlien mens hunden Vilter danser omkring ham.
Kretslederen krysser nå fingrene for at Oslo bli Norges søkerby til OL i 2018. Der håper han eventuelt hovedstaden kan gå hele veien, slik at byen igjen kan få arrangere et OL. Med et eventuelt OL vil også Groruddalen komme på kartet internasjonalt. I tillegg til skiskytteranlegget, er det også tiltenkt ishockeykamper i en ny hall på Stubberudfeltet på Furuset, samt snowboard og kulekjøring i Grefsen skisenter som strekker seg inn i Lillomarka i vest.
For ishockeylagene ville spesielt hallene som kan bli et resultat av et OL, være gull verdt. Nå er det mange som bare får trent én time på is i uka, forteller Rognlien.
For kretslederen er det likevel skiskytteranlegget han eventuelt ville fulgt spesielt nøye ettersom det er hans egen idé.
Jeg er helt sikker på at interessen for skiskyting i Groruddalen hadde eksplodert med et slikt anlegg, understreker han.

Mye å argumentere med

Rognlien er ikke i tvil om at et OL i Oslo ville betydd enormt mye for hovedstaden.
Både anleggs- og interessemessig ville et OL gitt oss et voldsomt løft. Det ville engasjert en ny generasjon, understreker kretslederen.
Han har mange argumenter for hvorfor Oslo bør være et godt alternativ som søkerby.
Her er det god infrastruktur, med bra transportmuligheter og mange hotellsenger. Med tanke på etterbruket er også Oslo det klart beste alternativet her i landet. Vi må også huske på at Oslo er den eneste norske byen som er godt kjent i verden, og med utdelingen av fredsprisen gir byen et godt budskap internasjonalt. I tillegg er Oslo den eneste hovedstaden i verden som kan arrangere et vinter-OL, noe som er veldig spesielt, sier Børre Rognlien som garantert kommer til å følge tett med på prosessen videre...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere