RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SØKER: Institusjonssjef Anne Gry Kolstad på Lindeberg sykehjem har et håp om å bli Lottehjem og få en kommunal million ekstra. Her sammen med byråd Cecilie Brein som bestemmer hvem som vinner.
SØKER: Institusjonssjef Anne Gry Kolstad på Lindeberg sykehjem har et håp om å bli Lottehjem og få en kommunal million ekstra. Her sammen med byråd Cecilie Brein som bestemmer hvem som vinner.

Lindeberg kjemper om Lotte-millioner

Syv sykehjem i Oslo kjemper om tre «Lotte-millioner». Byråd Cecilie Brein besøkte Lindeberg sykehjem fredag.

LINDEBERG: Brein besøkte fem av de syv kandidatene fredag. Disse var: Lindeberg, Solvang, Lille Tøyen, Grünerløkka og Nordseter. Førstkommende onsdag besøker hun de resterende to; Silurveien og Vindern.

Del på Facebook

De syv har søkt om å bli ett av tre sykehjem som velges ut til å få en million og bli Lotte-sykehjem. Dette avgjøres i august.

Fagerborg først ut

Fagerborghjemmet var det første sykehjemmet i Oslo som ble et Lottesykehjem. Dette skjedde i 2008.

I 2009 ble Lilleborg sykehjem og Manglerudhjemmet valgt ut til å bli Lotte-sykehjem og i 2010 ble Økern sykehjem og Tåsenhjemmet tildelt en million hver.

Alle blir Lotte

Byrådet har nylig bestemt at alle byens kommunale sykehjem skal bli Lotte-sykehjem i løpet av 2013.

Fokuset i Lottemodellen, er at sykehjemmet først og fremst skal være et hjem for de eldre, slik at de ansatte skal tilpasse seg beboerne, i motsetning til at beboerne skal tilpasse seg de ansatte og sykehjemmets rutiner.

Beboere skal i størst mulig grad selv få bestemme når til vil stå opp, spise og bli stelt. Dette krever holdningsendringer hos de ansatte og at det tenkes nytt.
 

LES MER OM LOTTE-SYKEHJEM HER:

Jubler for Baileys til kaffen

– Lilleborg sykehjem har fått et løft

– Opp med farten, Sylvi Listhaug!

Én million til Tåsenhjemmet

De eldre blir sjef i eget liv

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere