Lindeberg kjemper om Lotte-millioner

SØKER: Institusjonssjef Anne Gry Kolstad på Lindeberg sykehjem har et håp om å bli Lottehjem og få en kommunal million ekstra. Her sammen med byråd Cecilie Brein som bestemmer hvem som vinner.

SØKER: Institusjonssjef Anne Gry Kolstad på Lindeberg sykehjem har et håp om å bli Lottehjem og få en kommunal million ekstra. Her sammen med byråd Cecilie Brein som bestemmer hvem som vinner.

Syv sykehjem i Oslo kjemper om tre «Lotte-millioner». Byråd Cecilie Brein besøkte Lindeberg sykehjem fredag.

LINDEBERG: Brein besøkte fem av de syv kandidatene fredag. Disse var: Lindeberg, Solvang, Lille Tøyen, Grünerløkka og Nordseter. Førstkommende onsdag besøker hun de resterende to; Silurveien og Vindern.

Del på Facebook

De syv har søkt om å bli ett av tre sykehjem som velges ut til å få en million og bli Lotte-sykehjem. Dette avgjøres i august.

Fagerborg først ut

Fagerborghjemmet var det første sykehjemmet i Oslo som ble et Lottesykehjem. Dette skjedde i 2008.

I 2009 ble Lilleborg sykehjem og Manglerudhjemmet valgt ut til å bli Lotte-sykehjem og i 2010 ble Økern sykehjem og Tåsenhjemmet tildelt en million hver.

Alle blir Lotte

Byrådet har nylig bestemt at alle byens kommunale sykehjem skal bli Lotte-sykehjem i løpet av 2013.

Fokuset i Lottemodellen, er at sykehjemmet først og fremst skal være et hjem for de eldre, slik at de ansatte skal tilpasse seg beboerne, i motsetning til at beboerne skal tilpasse seg de ansatte og sykehjemmets rutiner.

Beboere skal i størst mulig grad selv få bestemme når til vil stå opp, spise og bli stelt. Dette krever holdningsendringer hos de ansatte og at det tenkes nytt.

LES MER OM LOTTE-SYKEHJEM HER:

Jubler for Baileys til kaffen

– Lilleborg sykehjem har fått et løft

– Opp med farten, Sylvi Listhaug!

Én million til Tåsenhjemmet

De eldre blir sjef i eget liv

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag