RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linderud gård får sårt trengte midler

Etter Oslo kommunes kulturmidler ble fordelt til diverse foretak i Oslo, sitter Linderud gård igjen med 30.000 kroner mer enn fjorårets tildelingen. Men budsjettet er fortsatt stramt for 2005.

Linderud: Det årlige budsjettet til Linderud Gård ligger på 720.000 kroner, men intendant Kari Greve mener at 1 million er et mer realistisk utgangpunkt for driften av den historierike gården.
Stramt budsjett
Desverre har vi ikke et budsjett til avsetninger, som for eksempel til store prsjekter som å male huset og beskjære trærne, sier Greve, og fortsetter:
Det er jo bra å spare opp til slike utgifter slik at det ikke blir et så stort sjokk når de kommer. Det som skjer nå er jo at slike prosjekter bli utsatt alt for lenge på grunn av manglende midler.
Trærne i hagen skal beskjæres i vinter, og med utgiftskostnader på 100.000 kroner bare på dette prosjektet, er det allerede blitt gjort dype innhugg i årsbudsjettet, som i tillegg skal dekke all driftskostnadene.
Og da må andre omfattende opprustningsarbeide vente.
Bygningen burde jo blitt malt, men bare det koster nærmere 200.000 kroner. Så da må nok det vente, selv om malingen henger og slenger på veggene, sier Greve.
Gode besøkstall
All formidlingsaktiviteten på gården må være selvfinansiert, og lønn til blant annet guider kommer fra inngangsbilletten på 50 kroner.
I følge Greve strekker dette så vidt til når det er nok trafikk, og
heldigvis er gården en populær attrasksjon blant besøkende.
Har vi gode besøkstall så går det bra, men hvis ikke så går vi med underskudd. Vi må prøve å finne en balanse, sier Greve, som forteller at besøkstallene har vært gode de siste årene.
Fantastisk samarbeid
Til tross for den vanskelige budsjettsituasjonen, har Greve bare lovord å si om sine samarbeidspartnere som støtter driften og vedlikeholdet av gården.
Spesielt bydelen får mye skryt.
Vi har et kjempe bra samarbeid med Bydel Bjerke. Bjerke er en helt fantastisk bydel å drive med kultur i. De har lite penger, vi har lite penger, men vi lar ikke det stoppe oss, og bydelen er alltid positive og det er det slett i alle bydeler som er, roser Greve.
Også frivilligorganisasjonen Lions står sentralt i støttearbeidet.
Vi er utrolig takknemlige for deres innsats, sier Greve.
Fellesprosjekt
Linderud gård og bydelen arrangerer årlig en begivenhet sammen med en rekke frivilige organisasjoner. I år blir det en feiring av hundreårsmarkeringen av unionsoppløsningen, med blant annet amatørteater på programmet, mot slutten av mai.

Vi har et mini minimumsbudsjett
Kari Greve

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere