RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linderud og Jeriko skoler granskes

Linderud skole måtte få besøk av Fylkesmannen etter en rapport viste for høye grupperstørrelser i forhold til opplæringsloven. Jeriko skole er også under etterforskning for mulige brudd.

Linderud: Linderud og Jeriko skoler kan ha større gruppestørrelser enn det som er pedagogisk forsvarlig, viser en midlertidig rapport som Fylkesmannen har skrevet. Nå skal Fylkesmannen bestemme om kommunen må iverksette tiltak for å få skolene i tråd med opplæringsloven.
Ikke forsvarlig
Etter reformen i 2004 fikk hver enkel skole større fleksibilitet rundt gruppestørrelser og pedagogiske fremgangsmåter, men skolene skulle beholde gjennomsnitlige gruppestørrelser i forhold til antall lærerer fra den gamle ordningen. Både Linderud og Jeriko har rapporert høyere tall, og Linderud skole får nå et tilsynsbesøk fra Fylkesmannens kontor.
Hensikten var jo at skolene skulle kunne ha grupper med ulike størresler hvis de ønsket det, men da måtte de også justere antall lærere. Man skal ikke bruke dette som et sparetiltak, sier seniorrådgiver Brit Jakobsson i Utdanningsavdelingen på Fylkesmannens kontor.
Skoleeier
Det er Oslo kommune ved Byrådsavdeling for Barn og Unge som er ansvarlig for skolene, og må derfor stå til ansvar hvis det skal vise seg at skolene bryter opplæringsloven. Selv om det er Linderud skole som får besøket, er Jeriko også under samme gransking og den endelige rapporten vil også omhandle denne skolen.
Da Lokalavisen Groruddalen gikk i trykk tirsdag ville ikke Tone Skodvin Sinding, utdanningsjef for Byrådsavdelingen, kommentere saken får etter tilsynet som etter planen skulle finne sted i går.
Under tilsynet ville representanter fra Fylkesmannen, Byrådsavdelingen, rektor og lærere samles for å utdype og klargjøre tidligere presentert informasjon, samt introduserer eventuelle nye funn. Det blir stilt spørsmål til skolens kommunikasjon og planer for å etablere om det er pedagogisk forsvarlig å fortsette undervisningen under gjeldende forhold.
Hvis Fylkesmannen fastslår at det er brudd kan Oslo kommune bli pålagt å bevilge ytterlige ressurser til skolene for å gjenopprette gruppestørrelser i samsvar med loven, eller skolen kan få merknader og blir pålagt å bedre prosedyrer.
Det er utsikkert når tilsynsrapporten til Fylkesmannen vil stå klar, men Brit Jakobsson estimerer noen uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere