anders.auberg@dittoslo.no "/>
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linderud senter må betale 22 millioner


Det kostet nærmere 241 millioner kroner å bygge om Linderud senter.ILLUSTRASJONSFOTO
Det kostet nærmere 241 millioner kroner å bygge om Linderud senter.ILLUSTRASJONSFOTO Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Ombygginga av Linderud senter ble dyrere enn antatt. Daværende eier, Braathen eiendom, er nå dømt til å betale entreprenørselskapet AS Realbygg over 22 milloner kroner.

LINDERUD: Da budsjettet for oppussinga av Linderud senter sprakk med nærmere 35 millioner kroner, begynte daværende eier, Braathen Eiendom, å holde igjen penger. Som en følge av dette, truet Realbygg med å stoppe arbeidet.

Spenningen mellom partene ble anstrengt, skriver bygg.no, og totalt holdt Braathen Eiendom igjen 22 millioner kroner.

Gir seg ofte i slike saker

I retten ble det anført at Linderud senter hadde blitt påført et tap på 34 millioner kroner, og det holdt man Realbygg ansvarlig for. Derfor kom det også et motkrav på 44 millioner kroner i forbindelse med sluttoppgjøret.

I følge bygg.no er denne måten å skvise entreprenøren på en velkjent metode for å presse pris. Mange entreprenører velger ofte i slike saker å gi seg for å unngå at saken kommer frem i offentligheten fordi det selvsagt går ut over bedriftens renome og rykte.

Derfor var dommen i denne saken prinsipiell viktig, og Braathen i tillegg betale saksomkostninger på rundt 2 millioner. Saken kan ikke ankes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere