RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linderud/Grei i skuddet

Linderud/Greis fotballdamer satser friskt etter opp- rykket til 1. divisjon. Med en gjeng unge lovende spillere satser klubben på å etablere seg blant de nestbeste i norsk damefotball.

Kolbotn: - Det var veldig gøy å rykke opp. Spesielt siden vi har et så "sinnssykt" ungt lag, sier Marte Johannesen (17).
Hun er med på det norske J19-landslaget, og ville neppe ha blitt med Linderud/Grei en sesong til i 2. divisjon.
Det er i hvert fall veldig mange på laget som har lyst til å satse, og det er det ikke så lett å gjøre i 2. divisjon, sier Marte, som trener med toppserielaget Team Strømmen.
17-åringen blir nok i Linderud/Grei neste sesong, og hun har stor tro på laget.
Jeg tror vi blir skikkelig gode når alle jentene har blitt ett år eldre, sier Marte.

Mye nytt

Vibeke Saltnes Olsen ledet Linderud/Grei opp en divisjon denne sesongen etter seier mot Sola i to kvalikkamper. Men hun fikk ikke fortsette, og ny mann i sjefsstolen er Kenneth Eriksen. Han har blant annet trent opp Årvolls herrelag til 3. divisjon, og har hatt ansvaret for kretslag i Oslo.
Den nye treneren har vi tro på. Han vil score mange mål, og spille offensiv fotball. Det vil vi også, sier Marte.
Med sitt unge mannskap trenger Linderud/Grei litt mer erfaring foran neste sesong, og noen nye spillere er allerede på plass.

Spilte KM

Keeper Beate Alderslyst (Fart), Margrethe Løvstad (comeback) og Ane Moseng (Os/Nansen) er klare. I tillegg har Rikke Hoch-Nilsen (Manglerud Star) sagt at hun vil spille for Linderud/Grei.
Forrige helg deltok Linderud/Grei i kretsmesterskapet i "five-a-side" i Sofiemyrhallen på Kolbotn, og de stilte med et veldig ungt lag.
Det var frivillig å være med fordi vi har hatt så veldig lang sesong, sier Ada Tveter Lysvik (17).
Motstanderne var ingen hvem som helst i norsk damefotball. Både seriemester Kolbotn og tapende cupfinalist Asker stilte med to lag hver, og Linderud/Grei møtte dem alle sammen. Groruddølene gjorde det bra, og ble til slutt nummer fire av seks lag i dette gode selskapet.
Det er tøft å møte noen av de beste spillerne i Norge, og vi hadde jo ikke så store forhåpninger om å vinne turneringen, sier Marte Lorentzen (16).
Linderud/Greis kamper endte slik: Vålerenga (6-2), Asker 2 (4-2), Kolbnotn 1 (3-9), Asker 1 (3-4) og Kolbotn 2 (3-5).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere